Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Furnizorul de solutii pentru transportatori UTA anunta in premiera integrarea taxelor de drum din Germania in dispozitivul de bord UTA One®

• UTA ONE® este prima solutie EETS care integreaza si Germania, acoperind noua contexte de taxare pentru opt tari europene cu o singura unitate de bord
• Camioanele clientilor UTA vor putea din 16 aprilie achita fara numerar si taxele de drum din Germania
 


Compania UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG), unul dintre leaderii europeni in carduri de combustibil multi-brand si solutii pentru taxe de drum, anunta in premiera integrarea contextului de taxe de drum din Germania in solutia sa interoperabila UTA One®.

UTA One® este un dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS), noul standard european la care se aliniaza toate statele membre. UTA One® are in prezent cea mai mare acoperire in Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global, integrat, in toate statele UE participante.
 

De la stanga la dreapta:
Iulian Alexe, UTA România;
Catalin Mihai, Best Instal Construct;
Dan Peltea, UTA Romania.

UTA One® este asfel acceptat in Germania, Belgia inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franta, Italia, Austria, Polonia (A4), Portugalia si Spania.
UTA este primul furnizor de solutii de mobilitate care anunta integrarea contextului de taxe de drum din Germania in solutia sa EETS. Serviciul va fi treptat extins si in alte tari europene, de indata ce sistemele lor de taxare vor fi integrate in serviciul european de taxare electronica (EETS).

Clientii existenti ai grupului UTA isi pot activa contextul german cu usurinta, in regim self-service, incepand din 23 aprilie. Activarea contextului de taxare german se va face printr-o simpla actualizare de tip "over-the-air".

Fata de alte dispozitive pentru achitarea taxelor de drum care acopera in prezent Germania, UTA One® are marele avantaj ca nu presupune pregatirea anterioara a camioanelor si deplasarea acestora in centre de service speciale, in vederea instalarii. Transportatorii auto isi pot instala si activa ei insisi unitatile de bord UTA One®, iar in plus acestea pot fi transferate de la un camion la altul, fara deplasarea la centre speciale de service.

Unitatea de bord UTA One® se adreseaza camioanelor de peste 7.5 tone si asigura achitarea fara numerar a taxelor de drum. Pana anul trecut, cand a intrat in vigoare noul standard pan-european EETS, transportatorii aveau cate o unitate la bord pentru fiecare tara in care operau, ceea ce implica atat costuri mai mari, cat si disconfort si camp vizual redus pentru soferii de camioane.

«In Romania, dintre clientii ale caror flote de camioane erau eligibile pentru UTA One®, avand peste 7.5 tone, mai mult de 50% au adoptat deja solutia UTA One®, lansata in vara anului 2018. Deja exista sute de unitati UTA One® in actiune la bordul camioanelor transportatorilor romani, iar din aceasta luna clientii UTA isi vor putea activa si contextul de taxare german, simplificandu-si astfel achitarea si gestionarea taxelor de drum», declara Iulian Alexe, Director General UTA Romania & Bulgaria.
 

„Noi am fost printre primii transportatori romani care am trecut la UTA One®, si suntem foarte multumiti de schimbare”, spune dl. Dorin Bozan, director general al transportatorului Sanex Com. „Rutele noastre principale sunt Austria, Belgia, Franta, Germania si Italia. Unitatile la bord pentru taxele de drum le complicau destul de mult activitatea soferilor de camion, pentru ca fiecare tara are un alt sistem de taxare, alte costuri, alte proceduri si, prin urmare, era nevoie de cate un alt aparat la bord. Am inlocuit device-urile anterioare (fiecare camion avea cate cel putin 3 astfel de dispozitive, care ocupau spatiu pe bord), iar soferii ne spun ca simt nu doar mai mult confort, ci si mai multa siguranta in condus, pentru ca s-a marit si campul vizual”.
 

In Europa, UTA este unul dintre leaderii furnizorilor de carduri de combustibil multi-brand si solutii pentru taxe de drum. Companiile client pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a  alimenta cu combustibil, fara numerar, la un numar de peste 62.000 de statii de alimentare din diverse retele, in 40 de tari europene si pot beneficia de alte servicii cum ar fi decontarea taxelor de drum, servicii de reparatii, servicii de interventie in caz de pana si tractare, precum si returnarea TVA si a accizelor la carburanti.

In Romania compania UTA are un portofoliu de clienti in continua crestere pentru serviciile sale de carduri de combustibil, solutii pentru decontarea taxelor de drum, recuperare de TVA si accize si alte servicii aditionale.

www.uta-romania.ro

Articole similare

Ad