Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Apel catre europarlamentarii romani pentru respingerea Pachetului Mobilitate 1

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita tuturor eurodeputatilor romani sa participe in data de 3 aprilie 2019 in plenul Parlamentului European (PE) pentru a vota ca dosarele Pachetului Mobilitate 1 sa nu fie incluse la vot in mini-plenara PE din data de 4 aprilie.
„Procedand astfel, eurodeputatii romani isi vor arata sustinerea pentru industria transportului rutier din Romania, principala ramura contributoare la exportul de servicii al Romaniei, cu peste 5 miliarde de euro in 2018. Ar fi regretabil ca din cauza absentei la sedinta sau a unui vot pozitiv, pentru includerea dosarelor Pachetului Mobilitate 1 la vot in mini-plenara PE din data de 4 aprilie, industria transportului rutier international din Romania in piata europeana sa fie distrusa cu sprijinul sau prin neimplicarea eurodeputatilor romani“, arata UNTRR intr-un comunicat.

Pentru votul din mini-plenul PE de saptamana aceasta, Comitetul TRAN va trebui sa selecteze compromisurile care vor fi votate in plen prin intermediul unui tip de vot indicativ relativ nou, in cadrul unei reuniuni extraordinare a Comisiei TRAN, care va avea loc astazi, 2 aprilie. In cadrul sedintei TRAN se va vota pentru amendamentele care vor fi depuse in sedinta plenara din 4 aprilie, insa doar acelea care vor intruni votul a mai mult de o treime din membrii Comisiei (prin voturi indicative), tinand cont de faptul ca dosarul raportorului TRAN – Ertug si amendamentele EMPL sunt deja calificate, deoarece au fost deja adoptate la nivelul TRAN si EMPL. „Orice cerere de voturi separate va fi supusa aceleiasi proceduri si sunt prevazute aproape 3-4 ore pentru ca intregul vot sa aiba loc. Pentru a scurta procedura, presedintele poate decide, dupa cateva voturi indicative similare pe un bloc, sa voteze restul amendamentelor de catre acelasi autor (aceeasi autori) in bloc“, mai arata UNTRR. Pentru votul din mini-plenara PE din data de 4 aprilie, agenda va fi votata pe 3 aprilie si se poate astepta ca dosarele Pachetului Mobilitate 1 sa fie contestate in acelasi mod in care acestea au fost contestate pe 25 martie, inainte de deschiderea sesiunii plenare de luna trecuta. UNTRR solicita eurodeputatilor romani sa trateze cu responsabilitate aceasta oportunitate de excludere de la vot Pachetul Mobilitate 1 si de a mentine in piata europeana de transport firmele de transport rutier din Romania.

Articole similare

Ad