Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Italia se pot depune cererile de rambursare a accizelor pentru carburantul achizitionat in primul trimestru al lui 2019

La 1 aprilie, Agentia Vamala a dat unda verde pentru depunerea cererilor de rambursare a accizelor carburantului achizitionat intre 1 ianuarie si 31 martie 2019, pentru vehiculele comerciale cu masa egala sau mai mare de 7,5 t. Suma rambursabila in primul trimestru al lui 2019 se ridica la 214,18 euro pentru 1.000 de litri de produs.
Modelul de declaratie poate fi gasit la adresa https://www.adm.gov.it/portale/benefici-gasolio-autotrazione-1-trimestre-2019. Dupa completare, aceasta va trebui trimisa in format electronic, prin Serviciul Vamal Telematic – E.D.I. De asemenea, poate fi prezentata pe suport de hartie, insa continutul trebuie reprodus pe CD, DVD sau USB, pentru a fi livrat Biroului Vamal competent impreuna cu imprimatul.

Pentru utilizarea in compensatie a unui credit, codul fiscal care trebuie raportat in formularul F24 este intotdeauna "6740". Creditele pot fi compensate cu consumurile efectuate incepand cu anul 2012, chiar si in situatia in care creditele fiscale totale rezultate din concesiunile acordate societatii depasesc limita de 250.000 euro.
Precizarea placutelor de inmatriculare ale vehiculelor nu este necesara pentru motorina achizitionata in extra-retea si depozitata de compania de transport in cadrul unui distribuitor privat. In caz contrar, placuta de inmatriculare trebuie sa apara intotdeauna pe factura electronica emisa de operatorul sistemului de drumuri in care a fost alimentat camionul, pentru a se putea solicita beneficiul in cauza.
In ceea ce priveste creantele referitoare la consumul de combustibil din cel de-al patrulea trimestru al lui 2018, utilizarea in compensare este posibila pana la 31 decembrie 2020, in timp ce, pentru excedentele ne-compensabile, restituirea de numerar va fi solicitata pana la 30 iunie 2021.

Articole similare

Ad