Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Turcii de la Durmazlar sunt pregatiti sa livreze cele 100 de tramvaie pentru PMB in mai putin de doi ani

Compania turceasca Durmazlar Makine San Ve Tic A.S., care participa la o licitatie organizata de Primaria Bucuresti, a organizat la fabrica de la Bursa o intalnire cu jurnalistii din Romania pentru prezentarea modelului de tramvai „Panorama“ care ar putea sa circule pe strazile Capitalei.
Contractul, la castigarea caruia contracandidat este Astra Vagoane Calatori, este estimat la 177 de milioane de euro. „Am propus PMB un pret accesibil, sub bugetul pus la dispozitie“, a declarat Abdullah Bocan, general manager la Durmaray Railway Systems, in cadrul intalnirii de la Bursa, subliniind ca ofera o calitate germana si proiecte la standarde europene, cu componente achizitionate din Europa, la un pret mult mai mic. Valoarea unui tramvai este, in medie, de 1,7 milioane euro, dar preturile difera de la proiect la proiect, respectiv de la un client la celalalt.

Modelul „Panorama“ prezentat, daca va rula in Bucuresti, va fi compus din patru module, cu o capacitate de 320 de persoane. „Durmazlar se pregateste de doi ani pentru contractul cu municipalitatea din Bucuresti, perioada in firma a facut numeroase studii de piata, care au inclus si interviuri cu calatorii. Astfel, am aflat ca romanii isi doresc in principal confort. In plus, noi am observat ca tramvaiele actuale nu permit accesul facil persoanelor cu dizabilitati sau cu carucioare pentru copii“, a spus Abdullah Bocan, explicand ca modelul propus de Durmazlar rezolva aceasta problema printr-o platforma extensibila, la nivel. De asemenea, bicicletele sau carucioarele au locuri speciale in tramvai.
Daca va castiga licitatia, producatorul va trebui sa livreze primul tramvai la 12 luni de la semnarea contractului, cu posibilitatea de testare a modelului trei luni, dupa cum a cerut PMB in caietul de sarcini. Ulterior, ar urma sa fie livrate cate patru unitati pe luna, iar intreaga comanda de 100 de tramvaie in doi ani. „In acest moment fabricam opt tramvaie pe luna, intr-un singur schimb de lucru, insa in sase luni, gratie unor investitii de circa 50 milioane de dolari intr-o noua facilitate de productie (80.000 m2), productia se poate dubla. Ca urmare, putem sa le predam intr-un timp mai scurt de doi ani.“
Firma isi achizitioneaza materia prima din Romania, de la combinatul ArcelorMittal Galati.
Infiintat in 1956, Durmazlar Holding este unul dintre cei mai mari producatori de utilaje industriale. In prezent, grupul are doua facilitati de productie si aproximativ 900 de angajati, din care peste 120 de ingineri se ocupa numai de cercetare-dezvoltare. Din cifra de afaceri anuala a grupului, de 150 de milioane de euro, 70 de milioane de euro ii revine diviziei de sisteme feroviare Durmaray. Durmazlar produce caroserii, boghiuri si alte componente pentru vehiculele feroviare pentru companii cunoscute precum Alstom, Siemens, Bombardier si Hyundai.
Mai multe amanunte puteti afla din numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad