Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou agregat frigorific, flexibil si eficient, rezultat din colaborarea Krone-Liebherr

Liebherr va dezvolta si produce un agregat frigorific nou, Celsineo, pe care Krone, il va instala pe semiremorcile sale pentru transport la temperatura controlata si il va oferi clientilor sub forma de pachet complet, asigurand si intretinerea si repararea in cadrul retelei sale europene si furnizand si piesele de schimb necesare. Sistemul patentat de Liebherr al noului agregat presupune un design modular complet nou ce garanteaza disponibilitate maxima, costuri reduse si servisare usoara, adica raspund celor mai importante cerinte ale operatorilor de transport.

Cele trei module independente de refrigerare sporesc flexibilitatea si eficienta, acelasi agregat putand fi folosit pentru mai multe aplicatii cu o singura temperatura. Temperatura aleasa pentru spatiul de marfa poate fi mentinuta de doua dintre aceste module, astfel ca circuitul poate fi completat, chiar si in cazul defectarii unui modul, fara consecinte negative pentru marfa. Modulele pot fi monitorizate individual, pentru o performanta constanta de racire, ceea ce garanteaza un control exact si cu incarcatura maxima, si cu incarcaturi partiale. Iar productivitatea semiremorcii creste prin folosirea acestui agregat, deoarece el acopera numeroase aplicatii unde este nevoie de o singura temperatura. Spre deosebire de agregatele conventionale, Celsineo propune o unitate de refrigerare pentru mai multe aplicatii cu o singura temperatura, datorita disponibilitatii unei capacitati modulare eficiente de racire, astfel ca o semiremorca poate fi racita pana la temperatura dorita, de la -20 grade Celsius la +20 grade Celsius, la fel de repede ca atunci cand se folosesc agregatele competitorilor.
Controlul inteligent al modulelor ii permite Celsineo sa raceasca si sa dezghete in acelasi timp – de exemplu, doua module pot raci si unul este in modul dezghetare – ceea ce minimalizeaza pierderile nedorite de temperatura in timpul ciclurilor de dezghetare si duce la un profil mai stabil al temperaturii, obtinut permanent; deci marfurile sunt transportate intotdeauna la temperatura optima.
Modulele de racire reprezinta cele mai mici piese de schimb ale sistemului de refrigerare, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de tehnician certificat pentru inspectia sau reparatia sistemului. Tot ce trebuie facut este sa se schimbe rapid modulul, ceea ce dureaza doar o ora, si semiremorca frigorifica este din nou operationala, deci costurile reduse de intretinere si reparatii sunt un alt avantaj al Celsineo, investitia intr-un astfel de agregat amortizandu-se repede.
Mai multe detalii despre noul agregat frigorific puteti citi in numarul din mai al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad