Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzarile de echipamente de constructii au atins un nivel record

Vanzarile globale de echipamente de constructii au inregistrat un nivel record de 1,1 milioane de unitati in 2018, cu o valoare a vanzarilor cu amanuntul de 110 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de Off-Highway Research si publicate de www.khl.com.
Vanzarile din Europa de Vest au atins cel mai inalt nivel in 2018, cu o crestere de 10%, pana la 177.694 de unitati. Cererea a crescut in 14 din cele 15 mari piete din regiune, in special in Germania si Marea Britanie. Piata germana a mai fost la fel de puternica la boom-ul post-reunificare de la inceputul anilor 1990.

In China, vanzarile de echipamente, inclusiv macarale mobile, au crescut cu 37% in 2018, aceasta fiind cea mai mare valoare de la boom-ul din 2012 incoace. India a avut, de asemenea, un an remarcabil. Vanzarile de echipamente de constructii, inclusiv macarale mobile, au crescut cu 35%, 2018 fiind cel de-al treilea an consecutiv de crestere robusta.
Vanzarile de echipamente din America de Nord s-au imbunatatit si anul trecut, cu o crestere de 13%, pana la aproximativ 195.500 de unitati.
Singura dezamagire de anul trecut a fost in Japonia, unde vanzarile au scazut cu 5%, pana la 63.700 de echipamente.
In timp ce 2018 este probabil sa reprezinte varful in ciclul actual, Off-Highway Research prognozeaza doar o scadere moderata a cererii globale in acest an. Vanzarile se asteapta sa ramana la peste un milion de unitati, iar perspectivele pentru urmatorii ani arata ca cererea o sa se mentina la un nivel bun, desi schimbari pot sa apara oricand, din cauza unor evenimente politice si economice neprevazute.

Articole similare

Ad