Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DSV a inceput puternic 2019

CEO-ul Jens Bjørn Andersen a descris de curand performanta financiara a grupului danez DSV din primul trimestru ca fiind unul „istoric“. El a aratat, de asemenea, ca tranzactia pentru achizitionarea Panalpina, anuntata la inceputul lunii, va fi probabil finalizata pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al acestui an si nu in al patrulea trimestru, dupa cum s-a mentionat initial.
Cresterea veniturilor in primul trimestru al anului, ajustata la fluctuatiile cursului de schimb (in valuta constanta), a fost de 7,9%, pana la 19,979 milioane DKK.
Fiecare dintre cele trei divizii ale DSV si-a crescut cifra de afaceri, determinata de cresterea volumelor de marfa, precum si de ratele medii mai ridicate per transport.
Profitul operational (EBIT) a crescut cu 14,9%, ajungand la 1.454 milioane DKK, toate diviziile contribuind, insa cu Air & Sea foarte profitabila.

Andersen a descris performanta Air & Sea ca fiind „rock, rock solid“, adaugand ca conducerea diviziei si personalul ei au facut „un loc de munca extraordinar in primele trei luni ale anului".
Volumele in transportul aerian de marfa au crescut cu 5%, in pofida unei imagini negative a pietei (-1%), ceea ce a generat o evolutie pozitiva a randamentelor, determinata in principal de cresterea exporturilor din America.
Volumul transportului maritim a crescut cu 4%, depasind in mod confortabil piata (+1% in primul trimestru), cu o evolutie pozitiva a randamentului. America a fost, de asemenea, principalul factor de crestere in segment.
EBIT-ul diviziei a crescut cu 20,5%, ajungand la aproape 1 miliard de DKK, in timp ce rata de conversie (profitul brut la EBIT) a fost de 41,2%, fata de 37,1% in urma cu un an, inchizand obiectivul DSV de 42,5%.
Divizia de drumuri DSV a inregistrat o crestere a veniturilor de 5,7%, reflectand un nivel mai ridicat al activitatii si o usoara crestere a ratelor si impactul pozitiv al unui numar mai mare de zile lucratoare in primul trimestru. EBIT a crescut cu 13,6%, ajungand la 298 milioane DKK.
Divizia Solutions (Logistics) si-a majorat veniturile cu 6,2%, beneficiind si de un nivel mai ridicat al activitatii, cu o crestere determinata de diviziile de retail si industriale.
EBIT a crescut cu 3,9%, pana la 193 milioane DKK.
Cresterea Q1 in segmentele de business ale DSV a fost realizata "fara sacrificari de preturi, cu alte cuvinte, profitul brut a crescut in conformitate cu veniturile din perioada respectiva".

Articole similare

Ad