Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au fost premiati castigatorii IFOY 2019

Cargometer, Jungheinrich, ProGlove, The Raymond Corporation, Still si UniCarriers au fost fost castigatorii din acest an ai premiilor International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY Award). Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 26 aprilie a.c., la Great Festival Hall din Vienna Hofburg (Austria), in fata a peste 600 de invitati din industria de profil, dar si personalitati din stiinta si oameni politici.
Cei 29 de membrii ai juriului IFOY Award au nominalizat 15 produse si solutii, care au intrat in etapa finala, ce s-a desfasurat la inceputul lui martie a.c., la Hanovra (Germania). Dupa teste amanuntite si o evaluare ampla a tuturor concurentilor, juriul de specialitate a decis castigatorii.
La categoria Solutii Intralogistice, trofeul a revenit companiei austriece Cargometer GmbH, pentru On-the-Fly Dimensioning, o solutie 3D pentru masurarea parametrilor incarcaturii in timp ce aceasta este preluata de catre stivuitor pentru a fi depozitata.

Producatorul german Jungheinrich AG a fost premiat pentru cel mai inovator stivuitor din categoria Echipamente de depozit. Modelul ETV 216i este primul reach-truck dezvoltat special pentru a incorpora o baterie li-ion si marcheaza inceputul unei noi generatii de utilaje de acest fel. Noul design permite numeroase variante de configurare, este mai compact si mai eficient.
The Raymond Corporation, din Statele Unite, a castigat trofeul IFOY Award cu prima sa nominalizare – Simulatorul pentru Realitate Virtuala – la categoria Special of the Year. Sistemul permite antrenarea viitorilor operatori fara pagube sau accidente si poate fi folosit si pentru perfectionarea lucratorilor actuali, intr-un spatiu virtual care simuleaza perfect realitatea.
La categoria Vehicule cu ghidaj automat si roboti intralogistici a primit trofeul IFOY Award tractorasul electric de tractare LTX 50, produs de Still GmbH. Vehiculul are o forta de tragere de 5 t, iar manipularea incarcaturii se poate face automat sau manual, toate operatiunile fiind efectuate in deplina siguranta.
Producatorul de utilaje industriale UniCarriers Europe AB a primit trofeul la categoria Stivuitoarelor cu contragreutate, pentru modelul TX 3. Echipamentul, cu 3 roti si o capacitate de 1,6 t, se remarca prin consum redus de energie, manevrabilitate excelenta si vizibilitate optima.
IFOY Award pentru categoria Startup of the Year  a revenit producatorului german ProGlove, pentru solutia de scanare a codurilor de bare, care se ataseaza manusilor operatorilor din depozit. Principiul de functionare este proiectarea unui laser perpendicular pe obiectul vizat, iar cu ajutorul unei camere video se inregistreaza si se analizeaza imaginea codului uni-dimensional sau bi-dimensional. Faptul ca operatorul are ambele maini libere in permanenta reprezinta un mare avantaj.
IFOY Award este sponsorizat de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania si este sustinut de Asociatia pentru Manipularea Materialelor si Intralogistica. Romania este reprezentata in juriul IFOY Award de revista Tranzit inca de infiintarea organizatiei, in 2012.

Articole similare

Ad