Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MOL construieste o noua fabrica de bitum-cauciuc in Ungaria

MOL construieste in Zalaegerszeg, oras aflat in regiunea de vest a Ungariei, o fabrica de bitum-cauciuc. Productia va incepe anul viitor, iar finantarea, in valoare de peste 10 milioane de dolari, este asigurata de compania ungara in proportie de 75%, in timp ce 25% reprezinta contributia guvernului maghiar prin Programul de Sustinere a Investitiilor in Intreprinderi.
Bitumul-cauciuc, realizat cu ajutorul unei tehnologii ecologice, va fi utilizat in principal pe piata interna, in domeniul constructiei de drumuri. Tehnologia brevetata este rezultatul unei colaborari dintre MOL si Universitatea Panonia. Noua fabrica, in valoare de 3 miliarde HUF (10,3 milioane USD), utilizeaza anual 3.000 de tone de cauciuc maruntit pentru a produce bitum-cauciuc, contribuind astfel la reciclarea unui numar de jumatate de milion de anvelope uzate. Acestea reprezinta 8% – 10% din deseurile de anvelope produse la nivel national in fiecare an. Productia anuala va fi de 20.000 de tone de bitum-cauciuc, ceea ce va permite construirea a 200 km de sosea cu 2X1 benzi sau renovarea stratului superior a 600 km de drum cu 2×1 benzi.

„Guvernul maghiar sprijina Grupul MOL cu suma de 750 milioane HUF, acordata in cadrul Programului de Sustinere a Investitiilor in Intreprinderi. Construirea noii fabrici a Grupului MOL contribuie la imbunatatirea calitatii drumurilor din Ungaria”, a declarat ministrul de finante Mihály Varga la ceremonia de asezare a primei caramizi la fundatie.
„Conform calculelor, costul drumurilor construite cu bitum-cauciuc poate scadea cu 30% pe durata unui ciclu de viata de 30 de ani. Aceasta reducere a costului va stimula utilizarea bitumului-cauciuc pe scara larga in economia nationala. Astfel, ajutam mediul inconjurator cu o solutie ecologica, asumandu-ne totodata un rol in crearea unor drumuri cu nivel scazut de zgomot si fara gropi in Ungaria”, a declarat Zsolt Hernádi, Presedinte si CEO al Grupului MOL.
In ultimii sase ani, in Ungaria s-au construit sau renovat 60 km de drum cu ajutorului bitumului-cauciuc, ceea ce inseamna ca s-a utilizat cauciuc obtinut de la aproximativ 150.000 de anvelope uzate.

Articole similare

Ad