Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DIICOT a perchezitionat 27 de case si a retinut 24 de suspecti care fraudau carduri de combustibil

Autoritatile judiciare si de aplicare a legii din Romania, in stransa colaborare cu Eurojust, au descoperit si dizolvat un grup de crima organizata implicat in inselatorii cu carduri de combustibil contrafacute. In Romania au fost perchezitionate 27 de case, iar 24 de suspecti au fost identificati si sunt supusi unor cercetari suplimentare. Eurojust a asistat la investigatiile transfrontaliere ale statelor membre interesate, facilitand coordonarea operatiunilor si schimbul de date prin organizarea a trei reuniuni de coordonare, transmiterea si executia rapida a ordinelor anchetatorilor europeni.

Initierea investigatiei grupului de crima organizata (OCG) apartine procurorilor romani din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Pitesti, si ofiterilor de politie din Brigazile de Criminalitate Organizata din mai multe orase din Romania. Alte sase state membre ale UE au furnizat informatii importante in pregatirea operatiunii.
Membrii OCG, care erau in principal cetateni romani, copiasera in mod fraudulos datele stocate pe banda magnetica a cardurilor de combustibil care apartineau mai multor persoane din afara Romaniei. Acestia instalasera dispozitive speciale de copiere in terminale de plata (ATM) din strainatate, pentru a extrage datele de pe banda magnetica si pentru a produce copii contrafacute ale cardurilor originale de combustibil. Apoi, au folosit cardurile false la statiile de alimentare in folos propriu.
Membrii OCG sunt suspectati ca fac parte dintr-o organizatie criminala care acceseaza intr-o forma continua, ilegal, sistemele computerizate, cu manipularea ilegala a dispozitivelor si a software-ului. In urma operatiunii, autoritatile au confiscat mai multe cititoare de carduri ATM, copiatoare si dispozitive de stocare pentru cititoarele de carduri, dispozitive cu microcip pentru inregistrarea codurilor PIN, echipamente speciale pentru crearea unor astfel de dispozitive, precum si o cantitate de canabis.

Articole similare

Ad