Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

9 zile pana la ExpoTranzit!

Cea de a treia editie a ExpoTranzit va avea loc pe 30 si 31 mai din nou la Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia.
Evenimentul prilejuieste conferinte dedicate segmentului de distributie si logistica, transport de persoane si transport de marfa.
Cel mai important subiect discutat este criza de personal, care loveste intregul sector al transporturilor si logisticii. Conferinta Tranzit vizeaza identificarea de posibile solutii la criza de soferi, doua dintre ele fiind mai atent dezbatute.

1. Recompensarea soferilor cu asigurari de sanatate si pensii private, doua metode mai eficiente pentru soferi decat plata unui salariu de mii de euro pe cartea de munca, in conditiile in care sistemul de sanatate si cel de pensii din Romania sunt foarte subrezite. In acest sens, Safety Broker impreuna cu Allianz Tiriac vor aduce in fata transportatorilor solutiile speciale puse de ei la punct in special pentru soferii de transport international.
2. Aducerea de soferi non-comunitari. Firme de recrutare din Vietnam si Sri Lanka vor prezenta posibilitatile de a aduce personal din aceste tari, iar reprezentantii Ministerului Transporturilor vor explica de ce pentru moment doar admiterea cursurilor si examinarilor pentru CPC (pregatire profesionala continua) in limba engleza sunt viabile, in timp ce soferii cu permis dupa 2009 nu vor putea obtine CPI (certificatul de pregatire profesionala initiala) daca nu cunosc limba romana.
La discutii sunt asteptati si reprezentanti ai sindicatelor soferilor romani, precum si soferi dornici sa se implice in negocierile cu patronatele din transporturi.
Puteti consulta programul celor doua conferinte la linkul de mai jos.
https://www.traficmedia.ro/13404-expo-tranzit-2019.html

Articole similare

Ad