Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bosch a inregistrat o crestere puternica in Romania

Bosch a inregistrat in anul fiscal 2018 vanzari in valoare de 2,1 miliarde de lei (452 de milioane de euro) in Romania, o crestere de aproape 9% in comparatie cu 2017. In total, vanzarile nete au ajuns la 5,6 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), 29% mai mult fata de 2017. „Afacerea Bosch in Romania s-a dezvoltat, din nou, foarte bine in 2018, in ciuda conditiilor de piata pline de provocari din anul anterior”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL si reprezentantul Grupului Bosch in Romania. Numarul angajatilor din Romania a ajuns la aproximativ 7.800, la 31 decembrie 2018, reprezentand o crestere anuala de 19%.

Bosch a investit in Romania aproximativ 555 de milioane de lei (aproximativ 120 milioane de euro) in 2018 – in special in dezvoltarea unitatilor de productie din Cluj si Blaj.
Compania a investit aproximativ 45 de milioane de euro in fabrica de componente auto electronice din Jucu, judetul Cluj, marind capacitatea cu o unitate de productie. Noua hala de productie se intinde pe o suprafata de 43.400 m2. De la deschiderea sa, fabrica Bosch din Cluj a livrat peste 150 de milioane de piese auto clientilor internationali.
De asemenea, unitatea de productie din Blaj a inregistrat o dezvoltare semnificativa in 2018, atat in ceea ce priveste productia, cat si infrastructura. Compania si-a crescut capacitatea de productie pentru componente auto, precum senzori de oxigen, componente pentru controlul transmisiei si senzori pentru emisiile de oxizi de azot. In acest an, Bosch va inaugura o noua cladire de birouri si laboratoare, unde vor lucra aproximativ 250 de angajati. Tot in acest an, fabrica si-a relocat depozitul intr-un nou centru logistic cu o suprafata de peste 20.000 m2. Fabrica din Blaj va deveni unitatea de productie coordonatoare Bosch la nivel global pentru productia senzorilor de detonatie, incepand din anul 2020. Motoarele prevazute cu senzori de detonatie pot reduce consumul de carburant si cresc momentul motor. In plus, s-a inceput un parteneriat de formare profesionala cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”, asigurand sprijin financiar pentru atelierele de lucru si echipamentul necesar. Liceenii, care se vor specializa in mecanica si electrotehnica, vor efectua practica in cadrul fabricii Bosch.

Articole similare

Ad