Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trofeul Scania Driver Competitions merge in Norvegia

Pe 24 si 25 mai s-a desfasurat la So?derta?lje (Suedia) finala europeana a Scania Driver Competitions, la care au participat 30 de soferi profesionisti, printre care si romanul Eugen Grigore. Invingator a fost Andreas Nordsjø (Norvegia), care a castigat un camion Scania nou in valoare de 100.000 de euro, urmat de Fredrik Arwidmark (Suedia) si Pjotr Dovengiewics (Polonia).

Cei 30 de finalisti au sustinut in prima zi sapte probe de condus economic, condus defensiv, verificare a camionului inainte de pornirea in cursa, ancorarea marfii, prim ajutor, traseu off-road si o proba de manevrabilitate folosind doar camerele 360 de grade, pentru ca parbrizul si geamurile laterale erau acoperite. Acestea au fost castigate, in ordine, de reprezentantii Estoniei, Portugaliei, din nou Estoniei, Greciei, Elvetiei, Danemarcei, respectiv Suediei. In a doua zi toti cei 30 au sustinut o ultima proba, Knock the King, si pe baza punctajului total la cele opt probe au fost desemnati 18 soferi care au mers in faza urmatoare a competitiei. Interesant este ca primii cinci dintre ei provin din tari est-europene: Estonia, Ungaria, Ucraina, Polonia si Cehia (de la locul intai la locul al cincilea). Ei au fost urmati de soferii din Suedia, Slovacia, Olanda, Elvetia, Norvegia, Danemarca, Portugalia, Lituania, Austria, Bosnia-Hertegovina, Spania, Grecia si Italia.
Din declaratiile reprezentantului Romaniei, Eugen Grigore, el a fost descalificat la proba de condus defensiv pentru ca a depasit pentru cateva secunde cu 6 km/h viteza maxima admisa, in conditiile in care regulamentul admite maximum 5 km/h. Si, dat fiind faptul ca celelalte probe erau punctate mult mai putin, chir daca la doua dintre ele a avut un parcurs foarte bun, el nu s-a calificat in primii 18.
In perechi eliminatorii de cate doi, cei 18 au concurat in proba Twist Water Challege (mai multe detalii despre probe puteti vedea in filmulete), calificandu-se mai departe cei din Grecia, Spania, Norvegia, Polonia, Lituania, Austria, Suedia, Danemarca si Bosnia-Hertegovina.
Urmatoarea proba, Super Y, a decis cei trei finalisti – Andreas Nordsjø (Norvegia), Fredrik Arwidmark (Suedia) si Pjotr Dovengiewics (Polonia) – care s-au intrecut in proba Extreme Knock the King si au ocupat podiumul in aceasta ordine.

Articole similare

Ad