Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tranzit Innovation Award: castigatori premiati la ExpoTranzit

Editia a treia a concursului anul de Inovatie in Supply-Chain organizat de revista Tranzit, cu suportul unui juriu format din specialisti in logistica si transport – Loredana Dan (International Alexander), Patricia Rosu (Coca-Cola HBC), Adrian Draganescu (Mega Image), Bogdan Dragomir (Step One), Dan Dehenes (Kaufland Turda), Adrian Crizbasianu (DB Schenker), Cornel Morcov (FAN Courier), Marian Tudor (emag) si Marilena Matei (Tranzit) – a desemnat doi castigatori in solutiile propuse de companiile Trucknet si Connections.

Trucknet este o platforma cloud bazata pe optimizarea transportului. Solutia ofera schimburi inteligente de marfuri intre companii pentru a-si spori eficienta si pentru a reduce costurile si, prin urmare, pentru a-si imbunatati profiturile, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului prin reducerea kilometrilor „pe gol“. Trucknet este o platforma comerciala care ofera companiilor de transport optiunea „Cross-Optimization“, revolutionand piata de marfa prin exploatarea tuturor avantajelor sistemului TMS.
Compania Connections a prezentat un robot  – Robotic Process Automation – menit sa eficientizeze  procesele de business din back office. Robotul este programat care sa efectueze procesele repetitive, fiind o entitate capabila sa imite actiunile umane care indeplineste automat sarcinile, fara eroare si fara interventie umana.
Premierea a avut loc la ExpoTranzit, pe 30 mai la Cluj-Napoca, felicitarile mergand si catre ceilalti doi participanti, Trans. eu si Total Technologies, care au inscris in concurs aplicatii interesante, pe teme de interes pentru nevoile actuale ale pietei de transport si logistica. Trans.Eu a inscris in concurs TMS Class 4.0, o aplicatie web accesibila de pe toate tipurile de dispozitive. Platforma Trans.eu cuprinde o baza de date de 25.000 de companii de transport ce dispun de o flota de 150.000 de vehicule. Pe baza unui algoritm de calcul platforma aloca marfa inscrisa catre transportatorul potrivit. Noua solutie include elemente cheie pentru expeditori precum optimizarea proceselor de transport si acces permanent la o baza de date de transportatori verificati. TMS Class 4.0 faciliteaza implementarea comezilor de transport, inclusiv monitorizarea statusului.
Total Technologies a ales sa participe la editia 2019 a Concursului de Inovatie cu un vehicul automatizat ghidat – Robot Mobile Autonomous (AMR)  – oferit prin intermediul Fetch Robotics al carui partener este pentru Romania si Moldova.  Liniile de roboti autonomi pot lucra independent sau interdependent si in baza unor senzori si algoritmi efectueaza sarcini precum colectarea datelor si transportul materialelor in depozit. Planurile pentru sarcini sunt create folosind platforma FetchCore Cloud Robotics.
Solutiile vor fi prezentate detaliat in numarul urmator al revistei Tranzit Logistica si reprezinta repere de inspiratie pentru toti operatorii de logistica si transport care vor sa se diferentieze de restul pietei.

Articole similare

Ad