Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Discutii aprinse la MT intre taximetristi si reprezentantii companiilor de transport alternativ

Discutiile dintre reprezentantii companiilor de taxi si cei ai firmelor de transport alternativ, reuniti in dezbatere publica la sediul Ministerului Transporturilor – ca urmare a incercarii ministrului de a discuta cu ambele parti proiectul de Ordonanta de urgenta privind activitatile de transport – au degenerat in scandal.
Patronii companiilor de taxi cer ca proiectul de ordonanta de urgenta care reglementeaza transportul alternativ de persoane in Romania sa fie scos din dezbatere publica. Acestia sunt nemultumiti de anumite prevederi, precum varsta maxima a masinilor, care va fi de 15 ani in cazul companiilor de transport alternativ si de 10 ani in cazul vehiculelor utilizate de taximetristi. In replica, reprezentantii companiilor care fac transport alternativ cer adoptarea de urgenta a actului normativ pentru a intra in legalitate. In lipsa acestor reglementari, soferii parteneri risca amenzi de 1.000-5.000 de lei la fiecare cursa, si chiar sa ramana fara placutele de inmatriculare.

Ramane de vazut ce se va intampla cu acest act normativ. Conform procedurii, dupa dezbaterea publica, el va fi trimis ministerelor spre avizare si abia apoi va ajunge in Guvern, dar nu se cunoaste termenul cand acesta va fi adoptat de Executiv.
Reprezentantii companiilor de taximetrie spun ca vor contesta OUG la Curtea de Apel in Contencios Administrativ pentru ilegalitate.

Articole similare

Ad