Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Motoarele de dezvoltare sunt turate la maxim

In ciuda faptului ca Romania nu este vazuta in prezent ca o piata stabila si propice investitorilor, producatorul de detergenti, cosmetice si adezivi Henkel s-a decis sa investeasca intr-o noua fabrica la noi. Si asta ca urmare a faptului ca celelalte doua si-au facut datoria pe deplin, Henkel Romania situandu-se, dupa rezultatele de anul trecut, in top 10 intre „Cele mai performante tari” din cadrul Henkel pe Europa Centrala si de Est.


Infiintata in 1994, Henkel Romania, filiala a Henkel Central Eastern Europe, are in prezent 500 de angajati si un portofoliu care cuprinde peste 30 de marci si mii de produse, de la detergenti, adezivi comerciali si profesionali si produse cosmetice, pana la tehnologii.
Henkel Romania a incheiat 2011 cu o cifra de afaceri de 542 de milioane de lei, situandu-se in top 10 intre „Cele mai performante tari” din cadrul Henkel CEE. Si, chiar daca toate cele trei divizii (Detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei, Produse cosmetice/de toaleta si Adezivi Tehnologii) au pus umarul la performanta companiei, cea mai importanta contributie a avut-o, ca si in anul precedent, aceasta din urma.

Investitii totale de 50 de milioane de euro
Prima fabrica Henkel din Romania, inaugurata in 2000 in apropiere de Bucuresti (orasul Pantelimon), are o capacitate anuala de productie de 250.000 t si cuprinde trei subunitati. Cea de-a doua fabrica, de la Campia Turzii (Cluj), a fost inaugurata in 2007 si are o capacitate de productie anuala de 200.000 t.
In 2010, Henkel Romania a achizitionat terenul pentru cea de a treia unitate de productie pentru adezivi din tara, in Roznov (Neamt). Viitoarea fabrica, ce se va intinde pe o suprafata de 36.000 m2, va deservi zona de est a tarii si va presupune o investitie totala de circa 10 milioane de euro, din care aproximativ trei milioane de euro au fost obtinute prin accesarea de fonduri structurale, in baza Programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).
Unitatea din Roznov va produce anual 180.000-200.000 t de adezivi, urmand a fi operationala la inceputul lui 2013.
Valoarea investitiilor Henkel Romania in cele trei capacitati de productie se va apropia de 50 de milioane de euro.

In Germania se stabilesc obiectivele
In prezent, pentru divizia Adezivi Tehnologii lucreaza circa 280 de angajati, ceea ce reprezinta peste 50% din numarul total de angajati ai Henkel Romania.
In ceea ce priveste volumul productiei si al vanzarilor pentru anul in curs pe aceasta divizie, obiectivele principale sunt stabilite de Henkel Germania, cu sediul central la Düsseldorf. „Trebuie sa livram rezultatele necesare atingerii obiectivelor globale ale companiei. Insa, dupa un an extrem de dificil cum a fost 2011, nu ne putem astepta la cresteri spectaculoase in 2012”, a precizat Cristina Nica, cu …

Articole similare

Ad