Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Anul acesta cererea de remorci scade cu 10%

CLEAR International a publicat cea mai recenta previziune pentru piata vest europeana de trailere. De la ultimul raport publicat in martie, mai multe economii vest europene au avut propriile previziuni care anuntau o crestere economica in 2019/2020, care, insa, a scazut inca o data. In consecinta, prognoza pentru scaderea cererii de trailere in regiune in 2019 s-a dovedit a fi corecta. In primele cinci luni ale acestui an, cererea pentru remorci a scazut cu circa 2%, iar pentru intregul an scaderea este estimata la 10%.

Mai multe state vest europene au observat unele cresteri in prima jumatate a lui 2019, cum ar fi Belgia, Franta, Germania, Olanda si Marea Britanie. Cu exceptia Frantei, cresterea a fost relativ mica si asteptarile sunt ca cererile sa scada in al doilea trimestru. Spania, Italia, Austria si Danemarca au inregistrat scaderi ale cererilor de remorci in primul trimestru.
CLEAR a prevazut o scadere ciclica (dar nu o recesiune) a economiilor europene inca de acum cativa ani. Cresterea cererii care a impulsionat vanzarile de remorci s-a incheiat. Parcul de remorci este complet reinnoit in ciuda faptului ca cererea de transport este la nivelul lui 2006. In plus, sunt zece ani de la scaderea pietei din 2009 si niciodata nu au trecut zece ani fara ca piata sa cunoasca o incetinire.
In plus, cererea de remorci a ajuns la un nivel foarte ridicat in 2018, depasita doar de nivelul din 2007, la care au contribuit vanzarile din statele care au aderat la UE in 2004-2007. Toti acesti factori au dus la o scadere a cererii de remorci in 2019. Din fericire pentru industrie, scaderea va fi relativ modesta si pe termen scurt.
Reprezentantii CLEAR spun ca industria nu ar trebui sa intre in panica din cauza acestei previziuni. Se preconizeaza ca numarul inmatricularilor de remorci din perioada 2017-2021 va fi mai mare decat in orice perioada de cinci ani din istorie, chiar daca include si 2019, cand cererea este mai slaba. Urmatoarea perioada de cinci ani cu vanzari mari este 2004-2008.
Productia de remorci a atins un alt record in 2018 (desi mai mici decat cifrele din 2007). Industria atinge astfel atat nivelele ridicate de productie  si o stabilitate relativa pe aceasta piata traditional volativa a vehiculelor.
Parcul de remorci va inregistra un nou record in fiecare an pana in 2023 – un alt motiv pentru care o crestere a cererii de remorci noi este putin probabila in 2019.
Increderea in afaceri este in scadere in 2019 iar previziunile de crestere atat pentru PIB, cat si pentru investitii sunt reduse, lucru normal in aceasta etapa a ciclului economic.
77% din totalitatea marfurilor in Europa sunt transportate pe cale rutiera si majoritatea incarcate in remorci.

Articole similare

Ad