Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Senatorul Vasile Toma: „Doamna premier m-a asigurat ca miercurea viitoare va pune punct in criza de la transportul judetean“

Blocarea intregului transport regulat judetean dupa 30 iunie 2019, odata cu expirarea actualelor licente de traseu, este iminenta in conditiile actualei legi 328/2018, inca in vigoare. In mod inexplicabil, proiectul de ordonanta de urgenta care ar fi trebuit sa modifice aceasta lege si sa prelungeasca perioada de valabilitate a licentelor judetene a ramas blocat pe circuitul de avizare al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) de mai bine de doua luni. In aceste conditii, singura speranta intr-o solutionare favorabila a problemei ramane la Guvern.
Potrivit senatorului Vasile Toma, prelungirea programului de transport judetean va fi pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Economic si Social (CES), care va avea loc martea viitoare, pe 26 iunie a.c.; pe 27 iunie actul normativ in regim de urgenta ar putea ajunge in Sedinta de Guvern, pentru adoptare. Daca totul decurge bine, Autoritatea Rutiera Romana va mai avea putin timp pentru prelungirea licentelor de traseu, astfel incat toti transportatorii sa fie in regula de la 1 iulie 2019 si activitatea sa se poata desfasura fara intrerupere. „Doamna premier Viorica Dancila a fost informata ca in prezent nu exista baza legala pentru a se face transport judetean dupa 30 iunie a.c. in conditiile actualei legislatii si m-a asigurat ca lucrurile se vor remedia in timp util“, a declarat senatorul Vasile Toma. Acesta este de parere ca transportul judetean si interjudetean nu pot fi separate si ca ar trebui tratate in mod similar.
 

Articole similare

Ad