Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Competitia Truck TechMasters a desemnat cei mai buni tehnicieni Mercedes-Benz din Romania

Etapa nationala a competitiei TechMasters s-a desfasurat pe 13 iunie a.c., la Centrul de Training al Mercedes-Benz Romania, prilej cu care au fost desemnati reprezentantii nationali in marea finala a Global TechMasters Trucks 2019, competitie internationala dedicata desemnarii celui mai bun tehnician de mentenanta, specialist piese de schimb, consilier de service, respectiv tehnician de diagnoza din reteaua Mercedes-Benz. De asemenea, va fi aleasa cea mai buna echipa nationala de service. Echipa Romaniei va participa pentru a doua oara la competitia dedicata autocamioanelor, urmand a infrunta selectionatelealtor 11 tari, intre 22 si 24 octombrie 2019, la Stuttgart.

In finala nationala s-au calificat 20 de tehnicieni care au parcurs mai multe probe practice si teoretice ce au urmarit evaluarea si testarea competentelor la nivelul unui spectru larg de specializari, de la consultanta de service pana la activitatea efectiva de mentenanta si service. Atat testele, cat si exercitiile practice au fost personalizate in acord cu profilul celor patru posturi. In plus, participantii au avut ocazia sa conduca in premiera noul Actros, cel mai modern camion din lume. “Am pregatit cu atentie probele la care au fost supusi finalistii, urmarind indeaproape structura concursului international. In cadrul evaluarii practice, participantii au fost provocati cu jocuri de rol si exercitii  de rezolvare practica  a operatiunilor de service. De exemplu, tehnicienii de diagnoza au avut de identificat, in decursul a 60 de minute, un defect instalat pe autocamion. Evaluatorii au urmarit atat corectitudinea actiunilor specifice, cat si modul in care standarele inalte ale Mercedes-Benz sunt transpuse in asigurarea calitatii serviciilor”, a declarat Adrian Nitu, instructor la Centrul de Training al  Mercedes-Benz Romania.
Cei mai buni patru specialisti care vor reprezenta Romania la Global TechMasters Truck 2019 sunt: Dan Bleahu (consilier service), Bogdan Dumitru Mihaila (specialist piese de schimb si accesorii), Adrian Oprisor-Pitu (tehnician de diagnoza) si Adrian Ionut Musoaie (tehnician de mentenanta). In perioada urmatoare, echipa urmeaza sa deruleze un program personalizat de instruire sub indrumarea antrenorului Adrian Nitu. Programul se va incheia cu o tabara de pregatire, care va avea si componente de simulare a probelor finalei internationale. ”Particip pentru a doua oara la aceasta competitie si sunt foarte bucuros ca m-am calificat din nou in etapa internationala. Finala de acum doi ani, din Germania, a fost un eveniment extraordinar si mi-am dorit foarte mult sa repet aceasta experienta. La editia trecuta, am obtinut medalia de aur pentru cel mai bun tehnician de diagnoza din reteaua Mercedes-Benz. Sper ca echipa va obtine un rezultat frumos si anul acesta”, a declarat Adrian Oprisor-Pitu, specialist diagnoza la Autoklass Sibiu.

Articole similare

Ad