Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenda de 1.736 de euro, sechestrarea camionului pentru o luna si pana la trei luni de suspendare a licentei pentru manipularea tahografului

Dosar penal pentru sofer si pentru proprietarul companiei, o sanctiune de 1.736 de euro, pana la trei luni de suspendare a licentei si sechestrarea camionului timp de o luna, sunt sanctiunile primite de o companie de transport din Latina (provincia Lazio) si de soferul de 51 de ani pentru manipularea tahografului unui vehicul, potrivit http://www.uominietrasporti.it. Camionul, care transporta deseuri in provincia Belluno, a fost oprit la Anzù de politia rutiera Feltre, care, imediat dupa descarcarea tahografului, a inteles ca ceva nu este in regula. Cu ajutorul unui software special utilizat pentru identificarea neregulilor in gestionarea timpilor de conducere si odihna, a fost confirmata o manipulare frauduloasa a tahografului.

Ca urmare, s-a decis sechestrarea administrativa a camionului pentru efectuarea evaluarilor de caz. Ancheta a aratat clar ca sigiliile de siguranta ale tahografului au fost indepartate si inlocuite cu unele nereglementate, pentru a se putea manipula senzorul si a distorsiona impulsurile electrice transmise de tahograf, cu ajutorul unui circuit intern actionat cu telecomanda, direct din cabina. Insa pentru aceasta manipulare, politia, pe langa faptul ca a aplicat soferului si proprietarului vehiculului o amenda de 1.736 de euro, a retras licenta timp de trei luni si a sechestrat vehiculul, i-a denuntat pe ambii pentru infractiunea prevazuta la art. 437 din Codul Penal care ii pedepseste pe cei care elimina sau modifica echipamentele menite sa asigure securitatea la locul de munca. Aici se constata insa o anomalie, pentru ca aceasta infractiune poate fi atribuita doar proprietarului companiei si nu soferului care se supune exclusiv articolelor si reglementarilor specifice traficului.

Articole similare

Ad