Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fiat prezinta varianta electrica a lui Ducato!

Fiat Professional se aliniaza tendintei generale si dezvaluie primul Ducato 100% electric! Disponibil in Europa de la mijlocul lui 2020, noul model a fost dezvoltat de catre Grupul FCA si va fi disponibil in toate variantele de caroserie cu aceleasi volume de incarcare pe care le are si Ducato in varianta cu propulsie diesel, de la 10 m3 la 17 m3, si o sarcina utila de aproape 2 tone.

In cadrul evenimentului media dedicat noului Ducato MY2020, oficialii Fiat Professional au prezentat varianta electrica a celui mai bine vandut produs al sau, iar membrii juriului International Van of the Year, din care face parte si revista Tranzit, au fost acolo. Noul Ducato BEV (Battery Electric Vehicle) a fost dezvoltat „in-house“ de catre Fiat, pornind de la un studiu detaliat al clientilor sai, prin intermediul caruia au fost colectate date timp de un an de zile, date ce au confirmat faptul ca 25% din piata are deja o atitudine orientata catre vehicule electrice. Clientii interesati de mobilitatea electrica sunt aceeasi care, datorita activitatii specifice, ofera o importanta deosebita factorului TCO – Costul Total de Operare.
Noul Fiat Ducato electric va fi disponibil in aceleasi variante de caroserie ca si modelul clasic si a avea mai multe module de baterii, care vor oferi o autonomie in ciclul NEDC (noul ciclu de conducere european) intre 220 si 360 de km. Pentru a optimiza utilizarea energiei, modelul va fi limitat la o viteza maxima de 100 km/h si va avea o putere maxima de 90 kW, cu un cuplu maximum de 280 Nm. Bateriile sunt montate sub vehicul, astfel ca spatiul de incarcare nu este afectat, mai spune Fiat, astfel ca Ducato se lauda cu cel mai mare volum de incarcare din clasa sa, respectiv intre 10 si 17 m3, alaturi de o sarcina utila de pana la 1,950 de kg, cea mai buna din categorie. Noul Fiat Ducato electric este dezvoltat in urma unei colaborari active cu partenerii Fiat Professional, urmand sa intre, din ianuarie 2020, in flotele a 20 de clienti mari din diverse industrii in cadrul unor proiecte pilot, iar din iulie va fi comercializat in Europa. 

Articole similare

Ad