Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Actionarii americani au spus „da“ fuziunii ZF-Wabco

Dupa ce a fost anuntata achizitia la finalul lui martie, Wabco si ZF Friedrichshafen AG au trecut la pasul urmator pentru aprobarea de catre actionarii companiei americane. Intr-o intalnire extraordinara a Wabco din New York, actionarii care detin 68,44% din capitalul social al companiei au votat in favoarea adoptarii acordului de fuziune propus. Conform acestuia, ZF va achizitiona toate actiunile restante ale Wabco pentru 136,50 dolari/actiune. 

Valoarea totala a actiunilor a fost de circa sapte miliarde de dolari. „Suntem multumiti de faptul ca actionarii nostri au sustinut planurile de fuziune“, a declarat Jacques Esculier, presedinte si CEO al Wabco, recunoscand ca tranzactia ofera un impuls strategic sectorului, asigurand in acelasi timp certitudinea valorii si a lichiditatii.
Tranzactia este estimata pentru inceputul lui 2020, potrivit publicatiei Uomini e Trasporti.
Acordul va reuni doi lideri mondiali in domeniul tehnologiei care vor deservi producatorii de echipamente originale (OEM) si flotele din sectoarele autovehiculelor si vehiculelor comerciale, combinand know-how-ul Wabco in domeniul sigurantei si eficientei vehiculelor utilitare, inclusiv tehnologiile implicate in controlul dinamicii vehiculelor, si expertiza ZF in tehnologii de mobilitate pentru autoturisme si vehicule comerciale.

Articole similare

Ad