Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul de Mobilitate: Europarlamentarii romani se intalnesc la Bucuresti cu transportatorii romani

Alaturi de alti doi europarlamentari, Dragos-Nicolae Pislaru (Alianta 2020 USR/Plus, Renew Europe) si Cristian Terhes (PSD, S&D), Maria Grapini se va intalni luni, 22 iulie, la Bucuresti, cu reprezentantii asociatiilor patronale din transport pentru a stabili care sunt pasii pe care Romania ii poate face in continuare in privinta Pachetului Mobilitate.
In afara de cei trei europarlamentari romani, la intalnirea de la sediul ARTRI va fi prezent si vicepresedintele USR, Elek Levente, care este si transportator. De partea cealalta, masa rotunda ii are ca invitati pe reprezentantii asociatiilor APTE 2002, ATM Bucovina, FORT, ARTRI si Apulum Alba, care vor dezbate ce solutii are Romania pentru evitarea/stoparea efectelor negative generate de Pachetul de Mobilitate.

Transportatorii sustin ca, odata cu finalizarea Trilogului, intr-un interval foarte scurt, Romania va pierde o parte insemnata din forta de munca profesionista, reprezentata de cei 120.000 de soferi, care inca nu lucreaza la firmele vest-europene, acestia urmand sa se angajeze peste hotare si sa lase firmele romanesti fara personalul calificat. Mai mult, Romania este pe cale sa piarda un procent semnificativ din cele peste 5 miliarde de euro aduse anual la bugetul de stat de catre companiile care realizeaza transport international. Miercuri, 17 iulie, in ziua in care Finlanda si-a prezentat programul Presedintiei Consiliului UE in plenul PE, europarlamentarul Maria Grapini a cerut, din nou, tratament echitabil pentru toate statele si din toate punctele de vedere: “Am cerut ferm sa se tina cont la negocierea institutionala si sa nu imparta Europa in doua, Est si Vest!”, a transmis europarlamentarul, de la Strasbourg.

Articole similare

Ad