Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF Drive Challenge si-a desemnat campionul pentru Romania

Pe 13 iunie a avut loc la Gilau (Cluj), in premiera pentru Romania, competitia finala „DAF Driver Challenge“ Romania, la startul careia s-au prezentat ce mai buni cinci competitori din faza regionala, pentru care s-au inscris peste 60 de soferi profesionisti din intreaga tara.
Titlul de cel mai bun sofer de camion DAF din Romania a fost foarte disputat, finalistii dovedind ca isi merita pe deplin locul in aceasta intrecere. Monitorizarea probelor si punctarea participantilor a fost supervizata de Bart Jan Minderhout, Competence and Knowledge manager in cadrul DAF Trucks N.V., si de trainerii de soferi ai EVW Holding, iar sarcinile primite de catre cei cinci conducatori auto – o parcare laterala in unghi, intr-un spatiu extrem de mic, si verificarea capacitatii de a manevra un camion DAF XF intr-o proba de slalom – au avut rolul de a testa diverse abilitati ale acestora. Si, pentru ca fiecare picatura de carburant conteaza, una dintre probe a avut rolul de a evidentia talentul lor de a exploata optim vehiculul pus la dispozitie de organizatori.

Nici partea teoretica nu a fost neglijata, astfel ca cei cinci finalisti au trebuit sa raspunda la intrebari care au avut la baza informatiile regasite in manualul soferului, situatiile neprevazute ce pot sa apara in trafic, sistemele de siguranta si confort oferite de DAF Trucks si la intrebari legate de legislatia actuala din transportul european de marfuri.
Invingator a fost Gabriel Benga (reprezentand firma Yunga Logistics din Brasov), care a primit un voucher in valoare de 2.000 de euro ce poate fi folosit la achizitia de piese de schimb TRP, si care va participa in finala internationala de la Eindhoven, de pe 28-29 septembrie. El a fost urmat la diferenta mica de Jeno Vancsa, de la firma Horvat Vancsa Trans.

Articole similare

Ad