Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Supraveghere video fara analiza datelor personale

Axis Communications si partenerii sai din Romania au dezvoltat si implementat deja solutii in retail sau in companii de logistica si productie ce elimina din fluxurile video elementele de confidentialitate, fara ca acest lucru sa afecteze calitatea sau beneficiile directe ale sistemului de securitate.

Mastile de protectie sunt caracteristici standard disponibile pentru echipamentele video de retea Axis Communications. Acestea au evoluat de-a lungul anilor, noile modele de camere fixe putand plasa astfel de masti nu doar sub forma de corpuri opace, ci si prin pixelarea unei arii predefinite si prin crearea de forme poligonale. Aceste functionalitati sunt potrivite in special pentru camerele PTZ, ce pot mari nivelul de detaliu pe distante mari. Atunci cand aceasta functionalitate este folosita cu o camera PTZ, masca statica este fixata de sistemul de coordonate al camerei. Mastile statice sunt potrivite atat pentru exterior, cat si pentru interior, si permit o delimitare virtuala a spatiului monitorizat. Spre exemplu, un proprietar de locuinta poate sa blocheze zonele care nu ii apartin.
AXIS Live Privacy Shield este o aplicatie dinamica ce permite mascarea elementelor de identificare, protejand astfel confidentialitatea persoanelor prezente in cadrul monitorizat. AXIS Live Privacy Shield este aplicata in mod automat tuturor pixelilor care isi schimba pozitia in scenariul monitorizat – tot ceea ce se misca in cadru. O astfel de aplicabilitate permite de exemplu managerilor unui magazin sa observe obiceiurile de cumparare, sa analizeze eficienta promotiilor si sa determine intervalele orare preferate de clienti. Toate acestea sunt posibile fara a compromite confidentialitatea clientilor sau a angajatilor. In mod standard, AXIS Live Privacy Shield aplica masti dinamice pe intregul cadru de supraveghere. Dar, in functie de scenariul dorit, pot fi definite arii de excludere. O astfel de functionalitate poate fi folosita si in domeniul logistic pentru monitorizarea benzilor de incarcare, cat si in domeniul industrial pentru monitorizarea proceselor, fara a capta detalii referitoare la persoanele din cadru monitorizat.
Atat mastile statice, cat si cele dinamice, sunt applicate direct pe fluxul video transmis de catre camera, astfel ca nu exista posibilitatea stergerii ulterioare.

Articole similare

Ad