Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DKV Euro Service prognozeaza o crestere a afacerilor in Romania la 360 de milioane de euro in 2019

DKV Euro Service, unul dintre liderii pietei de carduri de combustibil din Romania, a inregistrat anul trecut afaceri de 337 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de 2017 si cu 11% mai mult decat estimarea prevazuta initial, dupa cum a aratat, la bilantul de final de an, Catalin Constantinescu, Managing Directorul companiei. Pentru 2019, DKV prognozeaza o crestere mai moderata, de 8%, la circa 360 de milioane de euro.
Pe 2019, obiectivele companiei includ continuarea investitiilor in digitalizare si cresterea cotei de piata, alaturi de dezvoltarea DKV Box Europe pe partea de functionalitati si servicii, dispozitivul de bord care permite decontarea taxelor de drum in mai multe tari europene, fara a necesita reconfigurare si care deja a fost validat de autoritatile din Germania, Belgia si Austria pentru folosirea curenta. „2018 a insemnat un nou an de crestere semnificativa pentru DKV in Romania. Am crescut pe toate planurile: cifra de afaceri, echipa, numar de clienti si servicii oferite. Cota de piata estimata pentru 2018 a fost de 19%, iar anul acesta ne propunem sa crestem in continuare“, a declarat Catalin Constantinescu, Managing Director DKV Euro Service Romania. Acesta a exemplificat prin cateva servicii pe care compania le diversifica periodic pentru clientii sai. Unul dintre acestea este DKV Eco Trucker, un proiect dezvoltat impreuna cu TomTom care permite eficientizarea transportului prin scaderea consumului si optimizarea rutei.

Totodata, 2019 marcheaza pentru transportatori si clientii companiei alte anunturi importante. DKV asigura suport pentru tranzitia usoara in cazul schimbarilor ce vor surveni de la 1 decembrie asupra taxei de drum din Cehia, iar incepand cu 1 aprilie, clientii beneficiaza de optiunea achitarii taxei de drum din Serbia in regim de postpay. Atat Cehia, cat si Serbia reprezinta tari importante de tranzit pentru Romania spre Europa de Vest. „Transportul international de marfa a reprezentat 23% din totalul marfurilor transportate pe sosea, care este principalul mijloc de tranzit pentru marfa in si dinspre Romania. Totodata, volumul de marfa transportat international pe sosea a crescut usor, cu 6% in 2018 ajungand la 55,301 de mii de tone . Astfel, este esential pentru Romania sa continue sa dezvolte infrastructura rutiera si sa sustina cresterea sectorului de transport rutier de marfa, poate cel mai dinamic si cu cel mai mare impact economic dintre cele operationale in Romania”, a completat Catalin Constantinescu. In paralel, reteaua de statii de carburanti partenere a crescut constant. In martie, DKV anunta extinderea retelei din Spania cu 600 de puncte de alimentare. Anul acesta compania a ajuns la peste 100.000 de puncte de acceptare in 42 de tari europene, in timp ce in Romania, clientii DKV au o retea locala de peste 800 de statii (LUKOIL, MOL, OMV / Petrom, Oscar Downstream, Gazprom, Socar, Smart Diesel).

Articole similare

Ad