Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia schimba regulile privind exportul camioanelor si semiremorcilor

De la 1 ianuarie 2020, regulile privind documentul unic de circulatie si de proprietate se schimba in Italia, urmand a fi pus in aplicare decret legislativ nr. 98/2017, care va contine datele referitoare la proprietatea vehiculului si la cele referitoare la situatia legala a acestuia.
Noul document va permite si aplicarea articolului 103 din Codul Rutier italian, potrivit caruia, pentru a vinde autocamioanele, autoturismele sau remorcile in strainatate, este necesar ca proprietarul sa ceara Directiei Transporturilor din ministerul de resort anularea din arhiva nationala a vehiculelor si din PRA (Registrul Public al Vehiculelor) inapoierea placutelor si a cartii de inmatriculare. 
Daca in sase luni de la depunerea actelor dosarul nu se finalizeaza pozitiv, atunci vehiculul nu poate fi exportat. In practica, de la 1 ianuarie 2020 pentru a exporta un vehicul in strainatate, este necesar ca acest vehicul sa fie echipat cu placute provizorii, dar mai ales operatiunea nu va putea avea loc decat daca radierea si actualizarea informatiilor sunt furnizate cu cel putin sase luni inainte de a solicita scoate vehiculului din baza de date. Apoi, pentru ca respectivul vehicul sa poata circula in alta tara decat Italia, certificatul de inmatriculare original trebuie anulat. Astfel, este un sistem cu totul diferit de cel actual, care mai este in vigoare pana la finalul anului, conform caruia radierea are loc numai dupa ce vehiculul a fost reinmatriculat in strainatate, dovada fiind o copie a certificatului de inmatriculare strain, eliberat inainte de 1 ianuarie 2020.

Articole similare

Ad