Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Incetinirea economica afecteaza transportul. Efectele Brexit lovesc puternic.

Germania, Franta si statele Benelux resimt deja impactul incetinirii economice globale. Aceasta este concluzia la care au ajuns analistii Timocom in urma analizei datelor pe care compania le foloseste in fiecare trimestru pentru a se documenta asupra evolutiei ofertei si cererii de transport existente pe bursa proprie.
Numarul ofertelor incarcate pe bursa Timocom, de la inceputului lui aprilie pana la finalul lui iunie 2019, a fost cu 20% mai mic fata de perioada similara a anului trecut.

„Politicile protectioniste ale guvernului SUA franeaza comertul global, iar asta duce si la reducerea cantitatii  marfurilor exportate. Tarile orientate catre export, precum Germania, Franta si statele Benelux, resimt efectele“, a declarat David Moog, analist Timocom.
Aplicatia Timocom a gazuit in al doilea trimestru 21.817.810 oferte, in scadere fata de 27.565.605 in T2 2018. David Moog a precizat ca declinul afecteaza in mare parte transporturile si investitiile, iar Brexit-ul are partea lui de vina in aceasta situatie. „In T1 2019, volumele de marfuri transportate catre Marea Britanie au crescut ca urmare a constructiei de stocuri, iar acum piata este in scadere“, a mai spus David Moog.
De exemplu, exporturile din Europa catre Marea Britanie au scazut cu 56% in T2 2019, fata de T2 2018, conform Timocom. Asta in timp ce in sudul Europei volumele de export au crescut. Italia, Spania, Portugalia si Grecia au transportat semnificativ mai multe marfuri catre alte state europene in al doilea trimestru (+ 21%). „Sezonul fructelor si legumelor este in plina expansiune in aceste tari“, a subliniat David Moog.

Articole similare

Ad