Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania si Olanda, principalele motoare de crestere ale WDP

Potrivit celui mai recent raport, dezvoltatorul de spatii logistice si industriale cu capital Belgian WDP a inregistrat in prima jumatate a lui 2019 venituri de 73,2 milioane de euro, cu 12,5% mai mult fata de 65,1 milioane de euro din aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta crestere se datoreaza in principal dezvoltarii puternice a portofoliului WDP in perioada 2018-2019, prin proiecte pre-inchiriate pe pietele in crestere ale Olandei si Romaniei. In plus, costurile operationale si financiare continua sa fie gestionate in mod activ si tinute sub control.

Veniturile din chirii au crescut cu  1,6%, determinate in principal de indexarea contractelor de inchiriere. De asemenea, s-au majorat si veniturile din panouri solare cu 7,9 milioane de euro (fata de 7,2 milioane de euro din aceeasi perioada a anului trecut, cand capacitatea instalata era mai mica).
In prezent, WDP are in derulare investitii in valoare de 478 de milioane de euro pentru proiecte cu o suprafata totala de 685.300 m2 care vor genera un randament brut initial de inchiriere de aproximativ 7,4%, din care 6,2% in Europa de Vest si 8,7% in Romania. Din toate acestea, 15 proiecte, care vor insuma 389.400 m2 si investitii de 219 milioane de euro, se afla in Romania. Aici, tendinta identificata la sfarsitul lui 2018 continua: sectorul industrial si logistic din Romania si numarul dezvoltarilor imobiliare continua sa creasca, determinate de cresterea economica si de extinderea infrastructurii. In primul trimestru al lui 2019, aproape 5% din spatiul existent era disponibil. In functie de regiune, chiriile variaza intre 35 si 45 de euro/m2/an, dupa cum se arata in raport, iar 40% din leasing se afla in jurul Bucurestiului, restul de 60 de procente fiind distribuite in principalele orase regionale.

Articole similare

Ad