Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Usoara stopare a contractarii transportului aerian de marfuri

Incetinirea inregistrata pe piata globala a transportului aerian de marfuri in 2019 arata cateva semne de stationare. Potrivit buletinului WorldACD, citat de www.lloydsloadinglist.com, prima jumatate a anului s-a incheiat cu o scadere de aproape 9% a transportului aerian de marfa, comparativ cu perioada similara a anului anterior. „Companiile aeriene au inregistrat o scadere a veniturilor de 15% in iunie, comparativ cu anul trecut”, se arata in analiza.

In timp ce volumele de origine africana au inregistrat o crestere de 1,2% in iunie, cele din Europa au scazut cu 12,5%, iar in zona Asia Pacific s-au contractat cu 7,4% pe export si cu 9% pe import.
Doar sectoarele High Tech (+ 3,7%), Farma (+ 5,3%), Flori (+ 4,6%) si Peste / fructe de mare (+ 4,5%) au inregistrat cresteri in iunie.
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in primele sase luni ale lui 2019, greutatea totala transportata de companiile aeriene la nivel mondial a scazut cu 4,8%, Asia Pacific fiind in scadere cu 5,6%, America de Nord cu 5,5% si Europa cu 5,3%. "Cel de-al doilea trimestru a contribuit cel mai mult la inversarea accentuata a volumelor de marfa, in acest an, comparativ cu 2018", arata WorldACD, subliniind ca razboiul comercial dintre China si SUA nu a avut vreun efect asupra transportului aerian de marfa intre cele doua tari in primul semestru.

Articole similare

Ad