Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cu noi parteneriate de finantare recent semnate, FlixMobility pregateste lansarea serviciul FlixCar

FlixMobility GmbH, compania mama a platformelor de servicii de mobilitate FlixBus si FlixTrain, a extins runda de finantare serie F prin parteneriate cu Baillie Gifford, Luxor Capital Group, Odyssey 44, cat si alte investitii aditionale oferite prin fonduri si conturi administrate de BlackRock. In iulie a.c., compania a anuntat investitii substantiale din partea TCV si Permira, cat si noi finantari din partea HV Holtzbrinck Ventures si a Bancii Europeane pentru Investitii. Capitalul atras va fi utilizat pentru a sustine extinderea la nivel global, dar si pentru lansarea unui serviciu nou, FlixCar, o platforma de ride sharing care va completa serviciile existente FlixBus, FlixTrain si platforma FlixCharter.

Pozitia de lider de piata in Statele Unite ale Americii este una dintre prioritatile FlixBus inca de la intrarea pe piata anul trecut, iar in 2020 compania isi propune sa aduca autocarele verzi in doua noi piete – America de Sud si Asia. In ceea ce priveste brandul FlixTrain, investitia va ajuta la extinderea trenurilor verzi in noi tari din Uniunea Europeana odata cu liberalizarea pietei feroviare in 2020, cat si consolidarea produsului pe piata din Germania, unde FlixTrain opereaza deja cateva rute importante.
„Cu sustinerea primita din partea Baillie Gifford, Luxor Capital Group, Odyssey 44 si BlackRock, prin fondurile si conturile pe care le administreaza, suntem si mai bine pregatiti pentru a ne transforma planurile ambitioase in realitate. Am progresat foart mult din momentul in care am intrat pe piata din Germania acum 6 ani ca start-up. Am devenit unul dintre liderii Europei in servicii de mobilitate. Urmatoarea noastra oprire? Sa oferim acces la servicii de mobilitate peste tot in lume“, a declarat Jochen Engert, CEO si fondator FlixMobility.
Cei mai noi investitori FlixMobility se alatura actionarilor existenti printre care se numara General Atlantic, unul dintre cele mai importante fonduri de investitii la nivel global si Silver Lake, lideri global in investitii in tehnologie, care au contribuit la cresterea rapida a companiei de la stadiul de start-up tech la unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii de mobilitate la nivel global.

Articole similare

Ad