Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioanele Mercedes-Benz au identitate digitala

Ca parte a unui program pilot, Daimler Trucks investeste constant in digitalizarea camioanelor pe care le produce. Ca urmare, soferii sunt usurati de stresul activitatii zilnice. Chiar si procesele de lucru devin mai eficiente si mai sigure. O zona de dezvoltare in acest context este capacitatea camioanelor de a comunica autonom cu alte mecanisme si de a desfasura tranzactii, precum platile. Prin conceptul nou creat de Truck-ID digital care are un „portofel“ (Truck Wallet) asociat, Daimler Trucks a conceput cerintele corespunzatoare unui proiect pilot. In cadrul proiectului a fost realizata o plata automata la o statie de incarcare electrica.

Prin conceptul Truck-ID, identificarea vehiculului se poate face cu usurinta ca si cum ar avea un card de identificare integrat si poate furniza o semnatura specifica pentru anumite procese. Truck Wallet functioneaza ca o platforma tehnologica pentru aplicatiile ce pot accesa cardul de identificare pentru diferite procese. Truck-ID si Truck Wallet, ambele in faza de prototip, sunt stocate ca program software criptat intr-un procesor criptografic.
Exact ca un portofel real, pe Truck Wallet se poate pune numerar sau chiar carduri de carburant, toate in forma digitala. Pe langa automatizarea proceselor, Truck-ID semneaza digital toate tranzactiile realizate cu ajutorul Truck Wallet. Camionul poate controla chiar si tranzactiile de tipul „pay-per-use“.

Articole similare

Ad