Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Energy si Beijing Electric: parteneriat pentru a da o noua viata bateriilor

Daimler AG impreuna cu subsidiara Mercedes-Benz Energy GmbH si Beijing Electric Vehicle Co., Ltd. (BJEV), subsidiara a BAIC Group, dezvolta un parteneriat prin care incearca sa ofere o a doua viata bateriilor deja utilizate pe vehicule electrice. Acesta vor fi transformate in unitati de stocare a energiei electrice provenite din resurse regenerabile. Prima unitate de depozitare va fi construita de cei doi parteneri la Beijing si vor utilizat bateriile ce provin de la autovehiculele electrice produse de BJEV.

„Productia de energie electrica din resurse regenerabile este in crestere la nivel mondial si vine cu mari fluctuatii. Distantele dintre consumatori si unitatile de captare a energiei sunt destul de mari si reprezinta o provocare pentru industrie si de aceea vor fi utilizate aceste unitati de stocare, oferind in acelasi timp si o a doua viata bateriilor utilizate“, a explicat Gordon Gassmann, CEO Mercedes-Benz Energy.
Ye Xiaohua, Deputy General Manager BJEV, a completat: „Electrificarea a transformat vehiculele din mijloace traditionale de transport in noi instrumente de management al energiei. BJEV este un expert in domenii precum bateriile, infrastructura de incarcare si reutilizarea bateriilor dupa primul ciclu de exploatare. Cred ca aceasta colaborare in managementul energiei va aduce beneficii stabile pe termen lung.“

Articole similare

Ad