Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich a incheiat pe plus primul semestru din 2019

In ciuda provocarilor pietei europene de logistica si a previziunilor destul de rezervate pentru 2019, Jungheinrich a incheiat prima jumatate al anului pe plus, atat din punct de vedere al incasarilor, cat si a comenzilor. Motorul acestei evolutii pozitive il reprezinta succesul inregistrat pe piata de noile echipamente recent lansate. Reprezentantii companiei atrag atentia insa asupra faptului ca al doilea trimestru a fost clar mai slab decat primul, din cauza inrautatirii conditiilor macroeconomice si scaderii generale a pietei de echipamente de manipulat. Jungheinrich va continua sa se concentreze asupra directiilor strategice de dezvoltare si sa investeasca in tehnologia li-ion.

„Prima jumatate a acestui an a fost peste asteptari. Cu toate acestea, avand in vedere situatia actuala a pietei, am reconsiderat obiectivul stabilit initial pentru 2019, luand in calcul o usoara scadere comparativ cu anul trecut a comenzilor, dar si a incasarilor inainte de plata taxelor si impozitelor (EBIT). Mentinem aceleasi targeturi pentru productie si venituri“, a declarat Hans-Georg Frey, presedintele consiliului de administratie Jungheinrich AG.
Rezultatul obtinut de producatorul german este cu atat mai important cu cat volumele pietei de echipamente la nivel global au fost in scadere cu 5% (aproape 42.000 de unitati) in prima jumatate a acestui an. Cea de-a doua parte a perioadei de referinta a adus o scadere pronuntata a pietei de profil, numai in Europa vanzarile in iunie a.c. fiind cu 16% sub valorile din iunie 2018. Si America de nord este in scadere pe segmentul utilajelor de depozit. China, in schimb, a crescut foarte mult pe segmentul echipamentelor electrice, insa per total, ca numar de unitati, aceasta evolutie pozitiva a fost partial anulata de diminuarea drastica a cererii pentru modele cu ardere interna.

Articole similare

Ad