Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dezvoltatorii se orienteaza spre noi zone de interes

Dezvoltatorii de proiecte industriale au inceput sa se orienteze spre noi zone de interes, dupa ce au observat potentialul de crestere al oraselor regionale sau al unor noduri rutiere tot mai cautate. Astfel, noi terenuri au fost securizate, iar pe spatiul disponibil se vor ridica parcuri industriale.

„Observam un interes tot mai mare pentru regiunea de est a tarii si in noi locatii, pana acum mai putin populare din Bucuresti, cum este cazul zonei de nord-est, din apropierea autostrazii A3 (Bucuresti-Ploiesti). De asemenea, se remarca si o cerere crescuta pentru proiecte Inner City Logistics, cunoscute pentru facilitatea de «last mile delivery», prin care produsele ajung la utilizatorul final intr-o perioada mai scurta de timp, cum este cazul zonelor Preciziei, Pipera, Theodor Pallady sau Berceni, locatii aflate practic in interiorul centurii ocolitoare a Capitalei. Aceasta evolutie vine si ca urmare a demararii unor proiecte de infrastructura care au creat oportunitati de dezvoltare si pun bazele unor viitoare investitii de anvergura. Mai mult, orase precum Roman, Bacau, Iasi, Craiova sau Constanta se afla astazi pe harta de interes a marilor investitori“, a declarat Daniel Cautis, managing partner Dunwell.
O tendinta pe piata industriala este reprezentata de inchiderea unor fabrici de textile si incaltaminte din vestul Romaniei, in contextul in care forta de lucru a devenit mai scumpa dupa cresterile salariului minim, ceea ce a facut ca multi investitori sa isi regandeasca strategia si optiunile. Acestia au optat fie pentru deschiderea de noi facilitati de productie in estul tarii, in noi zone de dezvoltare economica, fie pentru relocarea activitatii cu totul, in alta tara.
„Investitorii se uita cu atentie la Romania si la oportunitatile de dezvoltare de aici, dar tot mai multi inclina spre proiecte in estul tarii sau in zone mai putin aglomerate, care sa le faciliteze o dezvoltare in perspectiva si o piata noua, asa cum este cazul companiilor din domeniul automotive, care aleg locatii precum Iasi, Roman sau Bacau pentru noile unitati de productie din tara noastra“, a adaugat Daniel Cautis.

Articole similare

Ad