Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Municipul Arad achizitioneaza 8 tramvaie noi si modernizeaza alte 20 prin finantare europeana

ADR Vest si Primaria Municipiului Arad au semnat contractul prin care va fi asigurata finantarea pentru opt tramvaie noi, modernizarea altor 20 de tramvaie din parcul auto actual si lucrari de infrastructura pentru calea de rulare. Este vorba despre proiectul „Modernizare Sistem de Transport Public cu Tramvaiul in Municipiul Arad”, care va beneficia de 21,02 milioane de euro finantare nerambursabila prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritara 4, dedicata municipiilor resedinta de judet.

Proiectul prevede achizitionarea a 8 tramvaie noi, eficiente energetic, de capacitate medie, modernizarea a 17 tramvaie seria GT6 si 3 tramvaie seria GT8, respectiv achizitionarea unui sistem de e-ticketing si de management al traficului, panouri de informare, sistem de localizare automata a vehiculelor (AVLS) si managementul flotei, camere CCTV la bord si un sistem acustic de informare a calatorilor la bord.
De asemenea, va fi reabilitata linia cale de tramvai si reteaua aeriana de contact aferenta pe o lungime de 3,2 kilometri.
Investitia este complementara altor proiecte cuprinse in Strategia de Dezvoltare Urbana Durabila a Municipiului Arad (SIDU) si Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Muncipiului Arad (PMUD), cum ar fi proiectul „Amenajare traseu de transport public de calatori cu autobuzul, care sa asigure legatura pe arterele urbane intre zona UTA si str. Stefan cel Mare”, care se afla in etapa de contractare.
Valoarea totala a proiectului este de 117.661.387,24 lei, din care 99.463.913,32 lei finantare nerambursabila. Perioada de implementare este de 28 de luni.
Proiectul este finantat prin Regio – POR 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.
La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio-POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 511 proiecte, in valoare totala de 818,85 milioane de euro, cu finantare nerambursabila de 672,38 milioane de euro.

Articole similare

Ad