Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rovana Plumb, vot negativ in Comisia Juridica

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, 26 septembrie, in audierea din Comisia Juridica a Parlamentului European pentru functia de comisar european, a anuntat europarlamentarul Siegfried Muresan. 
„Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa acum cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European. In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Impotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abtinut 2 europarlamentari”, a scris europarlamentarul Siegfried Muresan, joi, pe Facebook. Eurodeputatul PNL a adaugat ca „fara avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”. 
Recent, liderul Renew Europe, Dacian Ciolos, a explicat faptul ca Romania nu poate pierde portofoliul Transporturilor in Comisia Europeana, chiar daca acesta nu va fi ocupat de Rovana Plumb.
„Pentru ca intuiesc ca vom fi acuzati, daca votam impotriva doamnei Plumb, ca nu aparam interesele tarii noastre si ca, din cauza noastra, Romania risca sa piarda un portofoliu important, vreau sa precizez cat se poate de clar: daca Rovana Plumb va fi respinsa, Romania poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar, care va primi tot portofoliul transporturilor. Prin urmare, noul candidat roman nu pierde portofoliul daca cel dinaintea lui nu a fost votat de Parlamentul European”, a explica Dacian Ciolos.
Una dintre variantele vehiculate pe surse in spatiul politic romanesc pentru a prelua postul de comisar pe transporturi este Ramona Manescu.

Articole similare

Ad