Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Heisterkamp î?i s?rb?tore?te cea de-a 100 aniversare. De la care trase de cai la servicii complete de transport.

Ceea ce a inceput in 1919 ca o afacere de distribuire de bauturi a crescut intr-o companie internationala, cu un concept complet pentru intregul sector de transport. In acest an, Heisterkamp Tansport Solutions isi sarbatoreste cea de-a 100-a aniversare cu o varietate de activitati. Cu o istorie frumoasa in spate, actualul director Gerben Heisterkamp spune despre companie ca se orienteaza in principal spre viitor.

Fondatorul Heisterkamp Transportation Solutions este Antoon Johannes Heisterkamp. Atunci cand avea doar 16 ani, acesta a cumparat butoaie de bere de la o fabrica din Twente, pe care le-a transportat cu un cal si un car. In hambar, in spatele casei parintesti din Ootmarsum, el a imbuteliat berea si a mers sa vanda sticlele la barurile din zona. Din ce in ce mai des, Antoon Johannes a fost rugat si de altii, sa distribuie si sa colecteze tot felul de lucruri pe traseul sau de livrare a marfii. Astfel, pe langa comertul cu bauturi, o companie de transport a fost creata.

Bennie Heisterkamp
In jurul anilor 1920, calul si carul au fost schimbate in favoarea primului vehicul motorizat. Acesta inca are un loc de cinste in sala de primire a sediului central din Hanzepoort, Oldenzaal. Antoon Johannes a fost succedat de fii sai Gerhard and Bennie. In acesti ani Bennie s-a focusat din ce in ce mai mult pe ramura de transport. Pe la mijlocul anilor 1970, compania Heisterkamp a devenit internationala, deschizand cateva locatii in alte tari din Europa.

Heisterkamp a patruns pe piata romaneasca in 2015 cand si-a deschis primul sediu la Cluj-Napoca unde a dezvoltat cu succes departamentul de trucking, devenind astfel una dintre cele mai importante companii de profil din tara. Ca urmare a acestei dezvoltarii, in 2018 a fost deschis si cel de-al doilea sediu subsidiar, la Iasi.

Extinderea flotei
Bennie la randul sau a predat stafeta fiului sau, Gerben, actualul manager general. In acest moment, Heisterkamp are o flota de aproximativ 750 de camioane si mai mult de 4000 de remorci. Heisterkamp transporta pentru diversi clienti de top, dar activitatea merge mai departe de atat. De exemplu, companiile de transport se pot intoarce la Heisterkamp pentru a inchiria sau a lua in leasing camioane si remorci sau sa cumpere echipament folosit. Compania are propriul departament de service, care include o vopsitorie, un atelier si o spalatorie auto.

Inovatie
„Suntem foarte mandri de istoria noastra, dar acum ne focusam in mod special pe viitor” spune Gerben Heisterkamp. Pe acelasi principiu au mers atat tatal cat si bunicul meu, care au cautat mereu sa inoveze. Maniera noastra de a face afaceri este de a fi mereu cu pas inaintea pietei si sa anticipam schimbarile chiar inainte ca acestea sa aiba loc. Intr-adevar sa mergem inainte! Pozitia noastra actuala este rezultatul viziunii si indraznelii noastre.

High-Tech
Heisterkamp este o companie non-stop, care lucreaza 24/7 pentru clientii sai. Gerben Heisterkamp: „In transport, totul este despre viteza, flexibilitate si eficienta. Chiar daca avem in jur de 1.450 de angajati raspanditi in 7 locatii din Europa, liniile noastre de comunicare eficiente, ne dau ocazia sa ne miscam foarte rapid. Angajatii nostri nu sunt doar soferi. De exemplu, avem un departament IT cu aproape 20 de angajati. In zilele noastre, un camion este un computer in miscare; elemente precum GPS-urile si sistemele track & trace au devenit din ce in ce mai importante. Suntem fruntasi cand vine vorba de aceste elemente high-tech. Aceleasi lucruri se aplica si pe temele de sustenabilitate si responsabilitate sociala a intreprinderii.”

Flexibilitate
In mod special, Gerben a sesizat o crestere notabila a cererii de flexibilitate. „Transportatorii opteaza in numar mare sa angajeze sau sa ia in leasing camioane si remorci, in loc sa aiba propria flota. Noi raspundem optim la aceasta cerere. Gama noastra de produse si servicii este in acelasi timp foarte profunda si foarte larga; avem de asemenea solutii pentru incarcaturi speciale. Un alt lucru distinctiv este serviciul nostru de service, care ne permite sa fim pe teren foarte rapid, atunci cand un vehicul este blocat.”

Cea mai bine administrata companie
„In anii urmatori, nu ne vom focusa doar pe cresterea viitoare, dar de asemenea si pe dezvoltare. Am fost deja numiti ”cea mai bine administrata companie”, lucru care a fost o mare recunoastere. Depinde de noi sa facem fata provocarilor ce ne vor astepta in anii urmatori” concluzioneaza Gerben Heisterkamp.

Articole similare

Ad