Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CJ Arad instaleaza cantare pe sosele

Consiliul Judetean Arad va amenaja noi platforme de cantarire a vehiculelor de mare tonaj care circula pe principalele drumuri judetene, pentru a proteja infrastructura, in conditiile in care multe companii de transport nu respecta limitele si distrug partea carosabila, arata agentia Agerpres, citata de portalul Administratie.ro.

Consilierii judeteni din Arad au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru patru astfel de proiecte. Presedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat ca masura vine in contextul in care infrastructura este distrusa de vehicule de mare tonaj a caror greutate legala este depasita cu mult, dar si a faptului ca peste 300 km de drum din judet vor fi modernizati in urmatorii ani, prin investitii de circa 800 milioane de lei. „Pentru a proteja investitiile, Consiliul Judetean doreste ca participantii la trafic sa respecte legislatia privind tonajul maxim admis si, in acest sens, va amenaja patru noi platforme pentru verificarea tonajelor, pe tronsoane de drum judetean unde s-au identificat deteriorari accentuate ale carosabilului. Este normal sa ne protejam investitiile in infrastructura. Degradarile aparute in ultima perioada se oglindesc prin cresterea exponentiala a lucrarilor de intretinere. Mai bine lucram la preventie, la un control mai exigent al tonajului, decat sa investim sume suplimentare in refacerea drumurilor distruse“, arata Cionca.
Noile platformele de cantarire vor fi amenajate pe drumurile judetene DJ 682 (Secusigiu), DJ 682 (Lipova), DJ 682 (Birchis) si DJ 708A (Tarnova). Valoarea totala estimata a lucrarilor este de 1,8 milioane de lei, fiecare platforma urmand sa coste intre 360.000 si 530.000 de lei.

Articole similare

Ad