Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eMAG a anuntat ziua de Black Friday

Retailerul online eMAG a stabilt data Black Friday din acest an, dupa cum a anuntat, marti, 1 octombrie, CEO-ul companiei, Iulian Stanciu, intr-o intalnire anuala cu media generalista si blogger-ii. Compania detinuta de grupul Naspers are si o noua identitate vizuala sub sloganul „Libertate in fiecare zi“.
„Va fi o singura zi, in weekendul liber intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale”, a precizat Iulian Stanciu. Asta inseamna ca eMAG va organiza evenimentul de reduceri Black Friday in data 15 noiembrie, vineri. Anul trecut, retailerul online a organizat Black Friday pe 16 noiembrie si a inregistrat vanzari totale de 459 milioane de lei, cu 25% mai mari decat cu un an inainte. „In ziua de Black Friday pretul a fost in medie cu 15.1% sub cel mai mic pret al competitorilor. 90.6% dintre produsele vandute in 2018 de Black Friday au fost la cel mai mic pret din an“, a punctat Stanciu.

CEO-ul eMAG a anuntat ca investitiile grupului Naspers, care detine compania de retail, au totalizat 235 milioane dolari. Nu in ultimul rand, seful eMAG mai declarat ca in patru ani compania a platit 1,16 miliarde dolari in taxe si impozite, din care 337 milioane lei anul trecut si 365 milioane lei estimarea pe 2019.
De asemenea, procentul de lockere Easybox este in crestere (in Bucuresti), pana pe 15 noiembrie urmand a fi disponibile 300 de astfel de unitati si 1.000 pana la finalul anului 2020. In ceea ce priveste modalitatea de livrare, Iulian Stanciu a spus ca romanii sunt inca tributari curierilor, 64% din livrarile nationale din septembrie fiind asigurate astfel, in timp ce in Bucuresti procentul a fost de 26%, fiind depasit de livrarea in punct de livrare (34%). Pentru 2019, eMAG estimeaza ca livrarile de colete vor totalizat 210 milioane de colete, din care mai mult de jumatate, respectiv 55%, vor fi colete provenit din comertul online. Anul trecut au fost livrate 190 de milioane de colete, comert online si traditional, cu o pondere pentru online de 48%.

Compania are, de marti, si un nou logo, sustinut de o campanie de brand sub sloganul „Libertate in fiecare zi”, marcand astfel trecerea de la o comunicare centrata pe promotii la o abordare bazata pe inovatiile si serviciile pe care compania le dezvolta in beneficiul clientilor sai. Noua promisiune de brand este sustinuta de faptul ca, in 18 ani, eMAG a construit un ecosistem de alegeri pentru clienti, oferindu-le libertatea de a alege din optiunile cele mai diverse de livrare sau plata, retur rapid, rate avantajoase, branduri si oferte variate la nivelul gamei de aproximativ 6 milioane de produse, precum si posibilitatea de a comanda de oriunde, oricand, la orice ora.

Noua identitate vizuala eMAG este sustinuta de un nou logo, mai proaspat si mai actual, in care ideea de libertate este redata de culorile in gradient, care permit o multitudine de combinatii din punct de vedere grafic. In anul in care romanii aniverseaza 30 de ani de libertate, noua campanie de brand este sustinuta de spotul care il are ca protagonist pe unul dintre cei mai remarcabili romani, Mihai Sora, filosof si sustinator al drepturilor omului, caruia comunismul i-a ingradit libertatea cand implinea 30 de ani.
Noul spot eMAG – Mihai Sora: Libertate in fiecare zi poate fi accesat aici.

Articole similare

Ad