Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rio digitalizeaza logistica grupului Volkswagen

Rio, brandul digital al Traton Group, intentioneaza sa sprijine logistica grupului Volkswagen in digitalizarea proceselor. Colaborarea isi propune sa atraga economii semnificative, prin utilizarea de procese mai transparente si mai eficiente.
Volkswagen Group Logistics GmbH & Co, una dintre companiile de logistica din Germania cu cea mai mare cifra de afaceri, opereaza doar in Europa o medie de 18.000 de camioane/zi, intr-o retea extinsa de furnizori, unitati de productie, piete de vanzari si dealeri. „Businessul este extrem de complex, astfel ca viitoarea cooperare cu Rio ne va permite sa ne digitalizam in sectorul transporturilor si sa obtinem mai multa transparenta. In plus, ne va permite sa controlam si sa ne ajustam afacerile in mod optim, iar prin limitarea mersului pe gol sa ne atingem obiectivele de protectie a climei", a spus Thomas Zernechel, director de logistica al Grupului Volkswagen.

Peste 150 de expeditori lucreaza cu Grupul Volkswagen. In viitor, fiecare camion din aceasta retea va fi inregistrat in acelasi mediu digital, filiala Traton Rio urmand sa dezvolte o platforma logistica bazata pe cloud. Rio, care nu depinde de producator si care poate fi utilizat la toate marcile de camioane, va dezvolta servicii personalizate pentru Volkswagen Group Logistics, ceea ce va face furnizarea de piese a (logistica de intrare) si livrarea de vehicule complet asamblate (logistica de iesire) mai eficiente. „Solutiile digitale bazate pe cloud si pe interfata dintre transportul de marfa si expediere au potentialul de a ne creste semnificativ eficienta", precizeaza Matthias Braun, director de digitalizare a logisticii materialelor la Group Logistics.
RIO si Volkswagen Group Logistics planifica, de asemenea, un parteneriat corporativ de durata care depaseste cooperarea tehnica. "Pasul logic pentru noi este sa avem un acord permanent cu Volkswagen Group Logistics astfel incat sa punem colaborarea noastra pe o baza solida cat mai repede posibil", spune Jan Kaumanns.

Articole similare

Ad