Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GALA Tranzit ia in discutie dificultatile financiare ale industriei de transport in 2019: cauze si solutii

Dupa cativa ani buni ai pietei de transport, operatorii din industrie au simtit ca e momentul sa faca investitii pentru a-si asigura dezvoltarea. Daca unii si-au dorit un sediu respectabil sau o autobaza unde camioanele sa fie parcate, spalate si intretinute, altii s-au gandit sa se extinda pe noi linii de business pentru a-si asigura afacerea in fata oricarei crize care ar putea sa se manifeste pe piata transporturilor de marfuri generale, mai ales. Investitiile care nu produc imediat, la care s-a adaugat prelungirea duratei de incasare a creantelor au dus anul acesta la multe blocaje in cash-flow-ul transportatorilor. In acelasi timp, cresterea termenului de plata de la beneficiari si chiar intrarea in insolventa a multora dintre acestia a crescut si mai mult presiunea pe resursele de cash-flow ale transportatorilor.

Revista Tranzit va organiza cu ocazia Galei Tranzit care va avea loc pe 1 noiembrie, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, o dezbatere pe tema gestionarii cash-flow-ului in transporturi. Economisti si consultanti in transporturi, finante si asigurari vor detalia:
– care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac oamenii de afaceri cand isi calculeaza conditiile de plata pe care le pot accepta de la clienti, luand in calcul si termenele de plata pe care le accepta furnizorii lor de produse si servicii
– cat costa neincasarea la timp a creantelor si, mai ales, acceptarea unor termene de plata de 90 pana la 120 de zile si, respectiv, creditarea serviciilor catre clienti
– cat de importanta este returnarea cat mai rapida a CMR-ului catre client pentru incasarea la timp a creantelor
– ce instrumente ofera piata pentru o analiza pertinenta si un control absolut al operatiunilor
– care este costul unei asigurari de risc de neincasare si in ce conditii se ofera
– ce instrumente gratuite exista pe piata sau care sunt disponibile la costuri foarte mici? Platforme de informare etc.
– cat costa serviciul de factoring si ce avantaje aduce transportatorilor?
Un exemplu de bune practici in gestionarea cash-flow-ului va fi de asemenea prezentat de catre una dintre firmele de transport premiate in galele Tranzit anterioare.
Inscrieri la Gala Tranzit se pot face la tel. 021 777 06 98/90 si respectiv pe email: office@traficmedia.ro

Articole similare

Ad