Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oradea va instala 16 statii de incarcare rapida a vehiculelor electrice

Potrivit unui comunicat al Primariei Oradea, pe 10 octombrie 2019, Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu a aprobat proiectul depus de Municipiul Oradea pentru instalarea in oras a 16 statii de incarcare rapida a vehiculelor electrice.
Dosarul de finantare a fost depus in ianuarie, in cadrul "Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in municipiile resedinta de judet". Suma aprobata este de 2.497.652,28 lei (fara TVA) reprezentand 86,85% din valoarea cheltuielilor eligibile de 2.875.823 lei (fara TVA). Urmeaza ca in curand sa fie semnat contractul de finantare, iar pana la finele lunii sa se publice anuntul de licitatie pentru achizitia acestor statii.

In ceea ce priveste amplasarea statiilor, ele vor acoperi zona arterelor principale de intrare si iesire din oras, zona garii, zona Universitatii Oradea, zona Aquaparkului Nymphaea, zona cartierului Iosia, Rogerius si Nufarul, precum si zona centrala.
Mentionam ca in baza Legii nr. 34/2017 privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi si a Ordinului nr. 760/2018 al Ministrului Mediului prin care s-a aprobat Ghidul de finantare aferent "Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi", Consiliul Local Oradea a aprobat anul trecut Hotararea Consiliului Local nr. 1036 din 25 octombrie care prevede ca pana la 1 ianuarie 2020, proprietarii sau administratorii unitatilor de cazare, a spatiilor comerciale si de birouri, dupa caz, vor instala puncte de reincarcare cu putere normala pentru autovehicule.

Articole similare

Ad