Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TISPOL a anuntat rezultatele operatiunii „Focus pe sosea“. Urmatoarea actiune va viza „Alcoolul si drogurile“

Distragerea atentiei in traficul rutier a devenit rapid una dintre principalele cauze ale coliziunilor din ultimii ani. Acesta este motivul pentru care TISPOL a continuat operatiunea „Focus on the Road” si in acest an. In perioada 16 – 22 septembrie, 16 tari au participat la actiune, verificand utilizarea telefoanelor mobile la volan, a dispozitivelor tehnice sau a altor forme de distragere a atentiei.

Politia a verificat peste 1.465.000 de participanti la trafic in locatiile de control din cele 16 tari, cu urmatoarele rezultate: 47.983 de soferi si-au folosit telefonul mobil in timp ce conduceau fara hands-free, 23 de soferi au fost detectati folosind sistemul lor de navigatie si alti 43 utilizand o tableta sau un laptop. De asemenea, 587 de soferi au fost detectati cu alte sisteme de distragere a atentiei, precum TV sau DVD, dar si surprinsi cand citeau un ziar. Alte 40 de persoane mancau la volan (fapt interzis in special in Elvetia si Polonia pentru soferii care transporta pasageri).
Apoi, 740 de persoane foloseau casti in ambele urechi (interzis in Serbia pentru pietoni sau biciclisti cand traverseaza o strada, Italia, Ungaria si Franta).
In timpul operatiunii „Focus pe sosea“, politia a constat ca 146.530 de persoane nu si-au folosit centura de siguranta, in 193 de cazuri au descoperit droguri, iar in 23 arme de foc.
Urmatoarea operatiune TISPOL, sub genericul „Alcoolul si drogurile”, se va desfasura in perioada 9-15 decembrie.

Articole similare

Ad