Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gheorghe Falca: Volkswagen ar putea veni la Arad!

Romania reintra in negocieri cu Grupul Volkswagen pentru o locatie intr-o zona industriala din Arad pe o suprafata de 1.100 de hectare, dupa cum a declarat, pe 1 noiembrie, Gheorghe Falca, europarlamentar PNL, in cadrul conferintei Tranzit de la Cluj.
Fostul primar al Aradului a declarat ca a participat la consultatii la inceputul acestui an in calitate de primar, prezentand o locatie dupa ce a raspuns unui chestionar despre care a aflat indirect. „Vorbim de o zona industriala de 1.100 de hectare, 600 de camioane pe zi, 6 trenuri dus-intors, hartie pentru o banda speciala la Vama Nadlac, 4.000 de oameni pentru forta de munca, un centru de formare pe o suprafata de 40.000 mp, 1,6 miliarde de euro investitie din partea Volkswagen si 320 milioane de euro din partea statului roman“, a spus Gheorghe Falca, care crede ca astfel, vestul tarii s-ar transforma intr-un pol logistic similar cu zona Pitesti-Mioveni in urma investitiei Dacia-Renault.

Europarlamentarul PNL vede o sansa pentru Romania dupa ce Volkswagen a anuntat ca amana constructia in Turcia din cauza razboiului cu Siria. Grupul german a analizat mai multe locatii, inclusiv Romania, insa si alte state joaca tare, a mai spus Falca, dand exemplul Bulgariei, care a oferit un teren de langa Sofia, pentru care a dat lege sa il scoata din regimul actual, pentru a putea oferi un indice mai mare, ceea ce inseamna un ajutor de stat mai mare. „O astfel de investitie iti vine o data la 50 de ani si nu ai voie sa o ratezi, asa cum a fost investitia BMW care s-a dus in Nord-Estul Ungariei“, a mai spus Gheorghe Falca in cadrul conferintei Tranzit la Cluj.

Articole similare

Ad