Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stocul de spatii industriale a ajuns la 4,3 milioane m2 in T3 2019

In piata de industrial, in primele trei trimestre ale lui 2019 a fost tranzactionata o suprafata totala de 326.000 m2 la nivel national, in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor CBRE Research.

„Daca analizam tipologia tranzactiilor, observam ca la nivelul primelor trei trimestre, cel mai des intalnite au fost tranzactiile care au reprezentat cerere noua (45% din volumul tranzactionat), ceea ce ne transmite un apetit ridicat pentru noi spatii industriale. In ultimul trimestru, am asistat la un interes crescut pentru tranzactiile de pre-inchiriere, care au cumulat peste jumatate din totalul tranzactiilor. Bucuresti-Ilfov a ramas cea mai cautata zona in primele noua luni, urmata indeaproape, in special in ultimele trei luni, de orasele din sudul tarii, care au absorbit 35% din volumul inchiriat“, a afirmat Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE Romania.
Stocul de spatii industriale de clasa A si B a ajuns la 4,3 milioane m2 la finalul primelor trei trimestre ale lui 2019, dupa ce in perioada iulie – septembrie inclusiv au fost finalizati circa 186.000 m2 in 11 proiecte industriale. Pana la finalul anului, potrivit datelor CBRE Research, urmeaza a fi livrati inca 75.000 m2 de spatii industriale, in sapte proiecte, circa 72% din suprafata fiind deja pre-inchiriata.

Articole similare

Ad