Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adina Valean, felicitata de Ludovic Orban dupa ce a primit aviz pozitiv din partea Comisiei TRAN

Adina Valean, comisarul desemnat pentru portofoliul european al Transporturilor, a fost validata pentru aceasta pozitie din partea Comisiei TRAN. Europarlamentarul PNL a primit aviz pozitiv cu 36 de voturi, lucru salutat de premierul Ludovic Orban.
„Impreuna cu presedintele Iohannis am facut alegerea potrivita, am desemnat un candidat integru si competent in persoana Adinei Valean, care a confirmat in toate comisiile in care a fost audiata. In Comisia JURI a primit aviz unanim din partea membrilor, in Comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul Romaniei a primit 25 de voturi pentru si 3 abtineri, iar astazi, in Comisia de Transporturi si Mediu din Parlamentul European, a primit aviz pozitiv cu 36 de voturi. Asta inseamna responsabilitate fata de Romania. Felicitari si succes, Adina Valean!“, a aratat premierul Orban pe pagina sa de Facebook.

In decursul audierii, Adina Valean ca isi doreste sa fie comisarul european in mandatul caruia va fi implementat Cerul Unic European. In ceea ce priveste Pactul ecologic european (Green Deal), comisarul a declarat ca nu poate fi finalizat fara plasarea transporturilor in centrul sau, insa mobilitatea verde trebuie sa serveasca intereselor cetatenilor. Desi sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie sa fie fezabil din punct de vedere economic, a mai spus Valean. Oficialul nu a facut inca referire la un subiect sensibil – Pachetul Mobilitate 1. Echipa Ursulei von der Leyen va fi votata de Parlamentul European in 27 noiembrie la Strasbourg.

Articole similare

Ad