Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a stins Victor Mateevici. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Victor Mateevici, unul din oamenii emblematici ai transportului rutier a plecat dintre noi. Inginerul Victor Mateevici a fost un om bun, foarte popular in lumea trasporturilor rutiere. A detinut functia de Director General al Centralei de Transporturi Auto din cadrul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor. Din 1974 a prezidat si nou-infiintata Federatie Romana de Automobilism si Karting. Pentru automobilism si karting numirea ing. Victor Mateevici ca presedinte FRAK, a fost mai mult decat benefica.

Victor Mateevici s-a luptat, in perioada crizei energetice din anii ´80, cu restrictiile la cotele de combustibil. Ca sa nu se reduca parcul auto si sa concedieze personalul a ales sa lucreze la Canalul Dunare – Marea Neagra, in bazinul carbonifer Rovinari, in campaniile agricole si in multe alte locuri.
Era un vizionar si pregatea viitorul. Grupurile scolare de transport rutier create in sector calificau mii de copii in meseriile de sofer si mecanic auto.
A fost un om modest, pasionat de tenis, sport pe care l-a practicat pana la 80 de ani. Acum a plecat de tot. Alaturi i-a fost familia si cativa apropiati, din randul celor care au scris istoria transporturilor rutiere din Romania.
Odihna vesnica in ceruri!
Puterea de-a se inalta
Lumina spre cereasca taina!
Da-i Doamne, dreapta, calea Ta!

Articole similare

Ad