Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Retea de trafic de migranti cu camionul destructurata de autoritati

Fortele de politie din Romania si Germania, sustinute de Europol, si-au incheiat operatiunile de destructurare a unei retele criminale de trafic de migranti. Pentru a-i ajuta sa ajunga in vestul Europei, migrantii erau ascunsi in camioane.
Autoritatile din Austria, Ungaria, Marea Britanie si Eurojust, agentia UE care se ocupa de cooperarea judiciara in materie penala, au luat parte la aceasta operatiune desfasurata timp de circa doi ani.

Investigatia de dezvaluit o retea criminala compusa din 36 de membri care au avut castiguri de aproximativ doua milioane de euro din traficul a 580 de migranti.
Patru soferi de camion au fost arestati in Cehia si trimisi spre judecata in Germania, unde au primit pedepse cu inchisoarea de la 20 de luni la cinci ani, iar un al patrulea isi asteapta sentinta in Ungaria. Alti trei indivizi suspectati ca fac parte din retea au fost arestati in Germania, Grecia si UK.
„Operatiunea a fost initiata in Germania in 2018, cand autoritatile au detectat migranti din Iran, Iraq si Siria ca au intrat in Germania in camioane ce veneau pe filiera Ungaria si Cehia“, au declarat reprezentantii Europol. „Investigatia a descoperit o retea masiva de traficanti care aduceau migrantii din tarile de origine catre Timisoara, si apoi catre Germania. In ultima etapa a calatoriei, ei erau fortati sa calatoreasca in camioane.“
Problema traficului de migranti in camion a devenit acuta, dupa ce la finalul lunii trecute 39 de persoane, de nationalitate vietnameza, au fost descoperite moarte in Essex in remorca unui camion. Se presupune ca acestia au ajuns in portul Purfleet, dupa ce s-au imbarcat in camion in portul Zeebrugge.
La inceputul lunii, autoritatile din Grecia au descoperit 41 de indivizi in remorca frigorifica a unui camion oprit pentru un control de rutina in apropierea orasului Xanthi.

Articole similare

Ad