Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Perspectivele pietei auto sunt slabe, in ciuda saltului din octombrie

Conform statisticilor emise de ACEA pentru octombrie, semnalele transmise de piata auto nu sunt deloc incurajatoare. „Cresterea inregistrata in octombrie pe piata UE pare una sanatoasa, la o prima vedere. Totusi, o mare parte din aceasta crestere reflecta modificarea legislatiei privind emisiile“, a explicat David Leggett, reprezentantul GlobalData.
Imaginea reala este redata de cererea de vehicule noi care a tins un prag record anul acesta, fata de situatia lui 2018, care a fost destul de linistita. Mai mult decat atat, piata se va confrunta cu o serie de schimbari, care o vor face sa stagneze in 2020, in cel mai bun caz, sau chiar sa scada.

In particular, economia Germaniei a fost lovita de un nivel scazut al exporturilor de bunuri, din cauza situatie economice incerte a Chinei, cauzate de tensiunea comerciala cu SUA. Conform estimarilor, piata de vehicule noi a Germaniei va ramane la acelasi nivel si se va situa la aproximativ 3,4 milioane de unitati. La asta se adauga si incertitudinea Brexit, care atarna greu pe piata britanica de vehicule noi, doar in octombrie scaderea fiind de 6,7%, cel mai mare nivel al declinului din ultimele opt luni ale lui 2019. Incertitudinea se va prelungi si anul viitor, iar cererea de vehicule noi se va mentine la un nivel redus. Nici celelalte piete europene nu au fost mai puternice, nivelul cererii si consumului fiind deteriorate in 2019.
Dupa cativa ani in care situatia a fost stabila, cererea de vehicule noi se va reduce in 2020, iar situatia economica ar putea sa duca la o scadere accelerata a pietei auto, cu consecinte pentru producatorii de masini care vor depune eforturi consistente sa se mentina la un nivel profitabil.

Articole similare

Ad